Brugge Gezilecek Yerler | Sequ'nun Seyahatnamesi
Anasayfa » Avrupa » Belçika » Brugge Gezilecek Yerler
Brugge Gezilecek Yerler

Brugge Gezilecek Yerler

Son Güncelleme : 9 Şubat 2021

Brugge’de Gezilecek Yerler konusundan bahsetmeden önce, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan bir şehir olduğunu ve Orta Çağ dokusunun Avrupa’da en iyi korunduğu ve en güzel şehirlerinden biri olduğunu söylemem gerek. Hem sahip olduğu Orta Çağ mimarisi hem de kanallarıyla etkileyici bir rota.

Bu yazımda genel olarak Belçika Brugge Gezilecek Yerler, Brüksel’den Brugge’e Nasıl Gidilir, Brugge Nerede, Brugge Kaç Günde Gezilir, Amsterdam Brugge Kaç Km, Brugge turu, Brugge Gece Hayatı ve Brugge’de Nerede Kalınır gibi konularda gözlemlerimi anlatmaya çalışacağım.

Brugge Nerede ?

Avrupa’nın Orta Çağ döneminden bu yana en iyi korunmuş şehirlerinden biri olan Brugge ya da Bruges, Belçika’nın kuzeybatısında yer alır. Başkent Brüksel ile Brugge arasında yaklaşık 95 km’lik bir mesafe vardır.

Brugge Nerede - Brugge Gezilecek Yerler

Şehrin coğrafi konumu

Brugge Nasıl Gidilir ?

Gerek başkent Brüksel’den gerekse de çevre ülkelerden Brugge’e ulaşmak gerçekten çok pratik.

Brüksel’den Brugge’e Nasıl Gidilir ?

Brüksel şehir merkezinin 5-6 km dışında bulunan Brussels Zuid istasyonundan her yarım saatte bir kalkan trenler ile yaklaşık 1 saatte Brugge’e varabilirsiniz. Yalnız Brugge, ana tren istasyonu olmadığından bineceğiniz tren hattı genelde Brüksel – Oostende veya Brüksel – Blankenberge olur. Bilet fiyatları ise ortalama 15 Euro civarı.

Brüksel Havalimanı’ndan Brugge’e gitmek için ise havalimanının alt katında bulunan tren istasyonundan kalkan trenlerle yaklaşık 1,5 saatte Brugge’e ulaşabilirsiniz. Bilet fiyatları yaklaşık 22 Euro.

Bu arada, Brüksel Brugge arası yaklaşık 95 km’dir.

Brüksel Brugge Arası Ulaşım

Brüksel’den Brugge’a Nasıl Gidilir ?

Amsterdam’dan Brugge’e Nasıl Gidilir ?

Amsterdam Centraal Tren İstasyonu’ndan da yine trenle Brugge’e gidebilirsiniz. Bilet fiyatları 60 ila 80 Euro arası değişirken yolculuk ortalama 3,5 saat sürüyor.

Otobüsle gitmek ise daha ucuz. Örneğin, Flixbus ile Amsterdam’dan 4 saatte Brugge’e ulaşılabiliyor. Bilet fiyatı güne ve saate göre 17 ila 30 Euro arasında değişiyor. Bu otobüsler Amsterdam’da Sloterdijk semtinden kalkıyor.

Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndan da ortalama 25 Euro’ya Brugge’e gidilebiliyor, ancak yolculuk 5 saat 40 dakika sürüyor.

Amsterdam Brugge arası mesafe ise yaklaşık 255 km.

Brugge’e Gitmek İçin Hangi Havaalanı Kullanılmalı ?

Brugge’e en yakın havaalanı Brüksel Havaalanı olduğundan direkt olarak buraya biletinizi alıp trenle 1 saatte Brugge’e ulaşabilirsiniz. Brüksel Havaalanı, Brugge’ün yaklaşık 110 km doğusunda bulunur.

Paris’ten Brugge’e Nasıl Gidilir ?

Paris Brugge arası yaklaşık 300 km ve bu mesafe trenle ortalama 3,5 saatte, otobüsle 4,5 saatte katediliyor. Paris’ten TGV veya InterCity trenlerinde, saatlere göre değişiklik gösterse de 2.sınıf vagonda yaklaşık 60 Euro’ya bilet bulabilirsiniz.

Flixbus gibi otobüslerle ise yine güne ve saate göre değişiklik gösterse de ortalama 20-25 Euro’ya rahatlıkla bilet bulunabilir.

Brugge’e Ne Zaman Gidilir ?

Brugge’de en yağışlı zamanlar Kasım-Aralık ayları, en soğuk ay Ocak ayı, en sıcak ayları ise Temmuz-Ağustos arasıdır. Buna rağmen, yaz döneminde bile sıcaklıkların genelde 20-22 derece arasında olduğu bir şehir olan Brugge’de, bu aylarda kasvetli ve yağmurlu havalarla da karşılaşma ihtimaliniz var.

Brugge’de en iyi mevsim her ne kadar yaz dönemi yani Haziran-Ağustos dönemi olsa da aslında tüm yıl boyunca tercih edilen popüler destinasyonlardan. Benim tavsiyem, yağmurlu havayla karşılaşma ihtimali her zaman olsa da, yaz döneminde gidip gereğinden fazla kalabalıkla karşılaşmak yerine Nisan-Mayıs veya Eylül-Ekim aylarını tercih edebilirsiniz.

Brugge Gezilecek Yerler

Bu bölümde Brugge’de ne yapılır, Brugge nasıl bir yer gibi konularda bilgiler vermeye çalışacağım. Genel olarak gezilmesi gereken yerler şu şekilde :

Grote Markt

Şehrin tarihi kent merkezi olan Grote Markt (Büyük Pazar), uzun yıllar kentin ticari merkeziymiş. Etrafında yer alan binalar, Belfry Çan Kulesi ve heykeller ile ilk uğranılması gereken yerlerden.

Grote Markt Brugge - Brugge Gezilecek Yerler

Grote Markt – Brugge Gezilecek Yerler

Belfry Çan Kulesi

13. yüzyılda inşa edilmiş ve 83 metre yüksekliğindeki bu bina, dünya mirası olarak koruma altında. Şehri, panoramik olarak görmek isterseniz 366 basamaklı bu kulenin en tepesine çıkabilirsiniz.

Belfry Kulesi’nin giriş ücreti yetişkinler için 12 Euro, 25 yaş altı gençler için 10 Euro olmakla birlikte Museum Pass ile ücretsiz. Ziyaret saatleri ise her gün 10:00 – 18:00 saatleri arasında.

Brugge Gezilecek Yerler

Belfry Kulesi – Brugge Gezilecek Yerler

Burg Meydanı

Grote Markt’ın doğu tarafında bulunan güzel bir meydan olan Burg Meydanı, yüzyıllar boyunca kentin idari merkezi olmuş ve 2. yüzyıldan itibaren burada ilk yerleşimler başlamış. Bu meydanı aynı zamanda 1300’lü yıllardan kalma Belediye Binası ve Kutsal Kan Bazilikası’na ev sahipliği yapıyor.

Burg Meydanı

Burg Meydanı – Brugge Gezilecek Yerler

Bu arada, Belediye binası 1421 yılından beri şehrin yönetim merkezlerinden.

Kutsal Kan Bazilikası

İki katlı olarak inşa edilen bu bazilika yukarıda da bahsettiğim şekilde Burg Meydanı’nda yer alıyor. Bazilikanın “Kutsal Kan” ismini almasının sebebi ise Haçlı Seferleri’nden sonra şehre getirilen ve içerisinde Hz. İsa’nın birkaç damla kanının olduğuna inanılması.

Bazilika’ya giriş ücretsiz, müze kısmı ise 2,5 Euro.

Kutsal Kan Bazilikası

Kutsal Kan Bazilikası – Brugge Gezilecek Yerler

Brugge Kanalları

Brüj kentini dolaşmanın en iyi ve en güzel yöntemlerinden biri de Amsterdam‘daki gibi romantik kanal turlarına katılmak. Yarım saatlik Brugge tekne turu fiyatları kişi başı 10 Euro civarı. Kanal turu düzenleyen güvenilir firmalardan bazıları şunlar :

Huidenvettersplein üzerinde bulunan Michielssens Boottochten ve Boottoch Brugge, Rozenhoedkaai caddesi üzerinde bulunan Coudenys turizm danışma bürosu, Wollestraat üzerindeki NV Rondvaarten De Meulemeester.

Brugge Tekne Turu

Belçika Brugge Kanal Turu

Brugge’de tekne turları 15 Kasım’a kadar her gün saat 10:0o – 18:00 saatleri arasında yapılıyor. Kış aylarında da eğer kanallar donmamışsa yine turlara katılabilirsiniz.

Begijnhof (Beguinage)

Yine Amsterdam’daki Begijnhof gibi burada da yaşamları boyunca evlenmemeye karar vermiş kadınların yaşadıkları bir yer. Beyaz renkli evleri ve huzur dolu bahçesi ile Brüj ‘deki en popüler yerlerden biri. İçeriye girmek isterseniz 2 Euro vermeniz gerek.

Beguinage Brugge

Beguinage – Brugge gezi rehberi

Eski St. John Hastanesi

12. yüzyıldan günümüze orijinal görüntüsünü hemen hemen koruyabilmiş St. John Hastanesi, aynı zamanda Avrupa’daki en eski hastanelerden. Orta Çağ döneminde hastalara nasıl şifa dağıtıldığına dair bilgiler ve çeşitli sanat eserlerini bulunduğu St. John Hastanesi’nin giriş ücreti 12 Euro.

Eski St. John Hastanesi’nin ziyaret saatleri ise Pazartesi hariç her gün 09:30 – 17:00 saatleri arasında.

Eski St. John Hastanesi

Eski St. John Hastanesi – Brugge Gezilecek Yerler

Groeningemuseum

Brugge’de yaşamış ve çalışmış ressamların 14. ve 20. yüzyıllar arasındaki eserlerinin ağırlıklı olduğu bir güzel sanatlar müzesidir.

Groeningemuseum

Groeningemuseum – Brugge Gezi Rehberi

Groeningemuseum giriş ücreti 12 Euro olup ziyaret saatleri Pazartesi hariç her gün 09:30 – 17:00 saatleri arasında.

Gruuthusemuseum

Uzun süren restorasyon çalışmalarından sonra geçen yıl yeniden açılan Gruuthusemusuem, Burgundy Krallığı’nın şaşaalı dönemleri, 17. ve 18. yüzyılın pek bilinmeyenleri ve 19. yüzyıl tarihini yansıtan çeşitli nesneleri barındıran bir yer. Giriş ücreti 12 Euro.

Gruuthusemuseum

Gruuthusemuseum – Brugge Gezilecek Yerler

Minnewater Park (Aşk Gölü)

Türkçe çevirisi olarak “Aşk Gölü” anlamına gelen Minnewater Park, şehrin yaklaşık 20 dakika dışında bulunuyor. İçerisinde Brugge’ün simgelerinden ördek ve kuğuların bulunduğu göl ve yeşil alanlarıyla sessiz ve sakin bir ortama sahip olan park, Mutlaka uğranılmasını tavsiye ettiğim güzel bir yer.

Parkın manzarasını komple seyretmek için park içerisinde bulunan kuleye çıkabilirsiniz. Onun dışında güzel fotoğraf kareleri yakalamak için Park Bridge adlı köprünün oraya gidebilirsiniz.

Minnewater Park Brugge

Minnewater Park – Brugge Gezilecek Yerler

Aziz Salvator Katedrali

12. yüzyıla tarihlenen Aziz Salvator Kilisesi ya da yerel adıyla Sint-Salvatorskathedraal, Brugge’deki en eski katedral. İçerisinde kilise orgu, Orta Çağ’dan kalma mezarlar ile 14. ve 18. yüzyıllar arası ressamlarının tabloları bulunuyor. Giriş ücreti 2 Euro.

Aziz Salvator Katedrali Brugge

Aziz Salvator Katedrali – Brugge Gezilecek Yerler

The Church of Our Lady

Tuğladan örülmüş 115,5 metre uzunluğundaki kulesiyle, aynı türdeki dünyanın en yüksek ikinci kulesiymiş. (Birincisi Almanya’nın Bavyera bölgesindeki Landshut kentinde yer alan St. Martin Kilisesi).

İçerisinde zengin sanat eserlerinin yanı sıra, Michelangelo’nun dünyaca ünlü “Madonna ve Çocuk” heykeli, Burgonya Dükü I. Charles ile kızı Burgonya Düşesi Mary’nin de mezarları bulunuyor.

Church of Our Lady Brugge

Church of Our Lady – Brugge Gezilecek Yerler

Church of Our Lady giriş ücreti 6 Euro olup her gün 09:30 – 17:00 saatleri (Pazar günleri 13:30 – 17:00) ziyarete açıktır.

St. Magdalene Kilisesi

19. yüzyılın ortalarında inşa edilen bu kilisenin özelliği, Neo-Gotik mimarisi bakımından İngiltere’deki kiliselere benzemesidir. St. Magdalene Kilisesi’ne giriş ücreti vermedim. Sanırım bağış yapılabiliyor.

St. Magdalene Kilisesi

St. Magdalene Kilisesi – Brugge Gezilecek Yerler

St. Giles Kilisesi

Orijinal kilisenin tarihi 13. yüzyıla dayansa da 15. yüzyılda hemen hemen yeniden inşa edilmiş. Dış görünüşüyle de ilgi çekici bir yapı olan St. Giles Kilisesi’nin içerisinde Hans Memling, Lanceloot Blondeel ve Pieter Pourbus gibi ünlü ressamların mezarları da bulunuyor.

Bu arada, St. Giles Kilisesi’ne giriş ücretsiz.

Brugge St. Giles Kilisesi

St. Giles Kilisesi – Brugge Gezilecek Yerler

St. Jacob’s Kilisesi

Yine 13. yüzyıl yapısı bir başka kilise olan St. Jacob Kilisesi, 15. yüzyıldaki eklemelerde günümüzdeki boyutuna ulaşmış. Giriş ücretsiz.

St. Jacob Kilisesi Brugge

St. Jacob Kilisesi – Brugge Gezilecek Yerler

St. Anne Kilisesi

17. yüzyılda inşa edilmiş olan bu kilise, çok fazla ziyaret edilen popüler yerlerden değil ancak mimarisi ve dekorasyonu gerçekten etkileyici. Grote Markt’tan yürüyerek 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Giriş ücreti yok.

St. Anna Kilisesi

St. Anne Kilisesi – Brugge Gezilecek Yerler

St. Anne Kilisesi’nin yakınındaki kanalın diğer tarafında ise bir başka kilise olan St. Walburga Kilisesi bulunuyor.

Choco-Story (Çikolata Müzesi)

Belçika çikolatalarının tarihi ile nasıl yapıldığı ile ilgili bilgiler veren bu müzede ayrıca bu güzel çikolatalardan tadabilirsiniz. Zamanınız varsa uğramanızı tavsiye ederim.

Brugge Çikolata Müzesi’nin giriş ücreti kişi başı 9,5 Euro ve ziyaret saatleri de her gün 10:00 – 18:00 saatleri arasında.

Brugge Çikolata Fabrikası

Choco Story – Brugge Gezilecek Yerler

De Halve Maan Bira Fabrikası

1856 yılından beri 6 kuşaktır ayakta olan bu aile işletmesi, Brugse Zot adlı yerel biraları üretiyor. Biranın yapım aşamalarının anlatıldığı turlara katılıp tur bitiminde de bir bardak ücretsiz Brugse Zot birasından tadabilirsiniz.

Giriş ücreti 12 Euro.

De Halve Maan Bira Fabrikası

Bira Tadım Turu

Historium Brugge

Kentin Altın Çağı’nı yaşadığı dönem hakkında bilgiler veren bir müzedir. Bu müzenin, aynı zamanda 30 metre yüksekliğinde ve 145 basamaklı kulesine de çıkıp Grote Markt’a yukarıdan bakabilirsiniz.

Historium Brugge

Historium – Brugge Gezilecek Yerler

Historium giriş ücreti 14 Euro olup her gün 11:00 – 18:00 saatleri arası açıktır. Historium Kulesi’ne çıkış için ise 7 Euro ödeniyor.

Brugge İşkence Müzesi

Şehirdeki en eski taş bina olan bu müzede, Orta Çağ dönemin adalet ve hukukun nasıl işlediğine ait tarihsel bilgiler ile o dönemde kullanılan çeşitli işkence aletlerini de görebilirsiniz.

Brugge İşkence Müzesi

İşkence Müzesi

İşkence Müzesi giriş ücreti 9 Euro.

Frietmuseum (Patates Kızartması Müzesi)

Blelçika Brugge kenti waffle ve çikolatanın yanı sıra patates kızartmasıyla da ünlü bir yer. Hal böyle olunca bununla ilgili bir müze kurmuşlar. Patates Kızartması Müzesi’nde patatesin tarihçesi, Belçika patates kızartmaları ve yanındaki soslarla ilgili bilgiler var. Dilerseniz bunların tadına da bakabilirsiniz.

Brugge Patates Müzesi

Patates Kızartması Müzesi – Brugge Gezilecek Yerler

Patates Kızartması Müzesi’nin giriş ücreti 7 Euro.

Eğer Çikolata Müzesi’ne de gidecekseniz bu iki müzenin geçerli olduğu kombine bileti almanızı tavsiye ederim. Toplamda 14,5 Euro’ya denk geliyor. Yani 2,5 Euro tasarruf etmiş oluyorsunuz.

Koningin Astrid Park

Bu kadar gezdikten sonra dinlenmek ve şehir merkezindeki kalabalıktan biraz olsun uzaklaşmak için Astrid Park’a gidebilirsiniz. Uzaklaşmak derken Grote Markt’tan yürüyerek 10 dakikada ulaşılabilecek bir parktan bahsediyorum.

Brugge Astrid Park

Astrid Park – Brugge Gezilecek Park

Güzel ve huzur dolu Astrid Park’ın ortasında ayrıca bir de ufak bir göl bulunuyor.

Brugge Emanet Bagaj

Brugge’e vardığınızda emanet bagaj bırakmanız gerekirse, Brugge Tren İstasyonu’nda “Bagagekluizen Station” adlı bölümde otomatik dolaplara bagajınızı bırakabilirsiniz. 24 saatlik ücret 6 Euro ve hizmet saatleri 06:00 – 22:00 saatleri arası.

Bunun dışında Stasher adlı firma da günlük 5 Euro karşılığında bagaj emanet hizmeti veriyor. Websitesinden hangi noktalarda bagajınızı bırakabileceğinizi bulabilirsiniz.

Brugge Kaç Günde Gezilir ?

Brugge, birçok yere yürüyerek gidilebilmesine imkan veren küçük bir şehir olduğundan en azından 1 gün ayırmalısınız. 2 günde ise Brugge’de görülmesi gereken tüm önemli yerleri ve yapılabilecek aktivitelerin büyük bir kısmını yapmış olursunuz.

Benim tavsiyem 2 gün yerine 1 gün Brugge’e ayırdıktan sonra diğer gününüzü örneğin Gent şehrine ayırabilirsiniz.

Brugge Nerede Kalınır ?

Belçika Brugge’de her bütçeye göre konaklama seçenekleri olmasının yanı sıra yürüyerek de çok kolay gezilebilecek bir şehir . Yine de;

  • Gezilecek yerlere yakın ve şehir merkezinde olmak isterseniz Grote Marksnt ve Burg Meydanı çevresinde,
  • Diğer şehirlere ulaşımda kolaylık olması bakımından Tren İstasyonu çevresinde kalabilirsiniz.

Grote Markt çevresindeki otellerin gecelik fiyatı genelde 100 Euro’dan başlıyor. Tam merkezde kalmak yerine, merkeze yürüyerek 10-15 dakikalık mesafede hatta biraz daha dışında olan otellerde konaklamak bence daha iyi. Bu bölgelerde gecelik 70-90 Euro arasına otel bulabilirsiniz.

Klasik otellerin dışında apartman dairesi de düşünebilirsiniz.

✔️ Hotel Ensor

‘t Zand Meydanı’na 100 metre, Grote Markt’a ise yürüyerek 10-15 dakika mesafede bulunan bu otel, birçok bar ve restorantın bulunduğu bölgeye de yakın olmasından ve fiyatından dolayı çokça tercih edilen otellerden.

Kahvaltı dahil tek kişilik oda fiyatı 70 Euro, çift kişilik ise 95 Euro civarında. Kahvaltısı gayet iyi. Tavsiye ederim.

Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.

✔️ Brugge’s House of Friends 

Grote Markt’a yürüyerek yaklaşık 10 dakika uzaklıkta bulunan bu işletme, apart otel şeklinde. Gecelik fiyat çift kişi için 95 Euro.

Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.

✔️ B&B West

Şehir merkezine 15 dakika, tren istasyonundan ise 10 dakikalık mesafede bulunan B&B West otel, gerek oda temizliği gerekse kahvaltı bakımından tavsiye edebileceğim bir diğer otel.

Kahvaltı dahil çift kişilik oda fiyatı gecelik 100 Euro civarı.

Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.

✔️ Hotel Het Gheestelic Hof

Belfry Çan Kulesi ‘ne yürüme 5 dakika ve alışveriş bölgesine de 500 metre mesafede bulunan 3 yıldızlı bu otel de tavsiye edebileceğim bir diğer otel. Sürekli çay, kahve ve kek ikramı var.

Bu otelde çit kişilik oda fiyatı kahvaltı hariç 105 Euro, kahvaltı dahil yaklaşık 130 Euro.

Detaylı bilgi ve rezervasyon için tıklayın.

Brugge Gece Hayatı

Brugge gece hayatı denince akla ilk olarak şehir merkezindeki mekanlar gelir. Ancak, Avrupa’nın diğer yerlerine göre sönük kaldığından Brugge’de öyle ahım şahım bir gece hayatı beklemeyin. Tabi yine de, kendinize göre doğru mekanları bulduğunuzda gayet eğlenebileceğiniz yerler de mevcut.

Tavsiye edebileceğim bazı mekanlar şunlar :

Grand Cafe Du Theatre : Grote Markt’a yakın bir konumda olan mekanda hafta içi insanlar genelde iş çıkışı çay, kahve veya bira için sohbet etmeye geliyor. Hafta sonları ise mekan, kulübe dönüştürülip DJ partileri vs yapılıyor.

Kuipersstraat üzerinde bulunan bu mekanda fiyatlar normal.

‘t Brugs Beertje : 1983 yılından beri hizmet veren bu bar, 1632 yılından kalma tarihi bir binanın içerisinde yer alıyor. Bu mekanın özelliği birbirinden farklı 300 çeşit biranın bulunması.

't Brugs Beertje

Brugge gece hayatı mekanları

Şehir merkezinde Kemelstraat üzerinde bulunan ‘t Brugs Beertje’de bira fiyatları gayet uygun. 33 cl bira fiyatı ortalama 3,5 – 4 Euro civarı.

Egg Market : Grote Markt’a çok yakın bir konumda bulunan Egg Market ya da yerel ismiyle Eiermarkt, ortasında bir çeşme bulunan küçük bir meydan. Bu meydanda sağlı sollu birçok bar ve club bulunuyor. Zamanınız varsa mutlaka uğrayın derim.

De Coulissen : Yine tarihi kent merkezinde bulunan bir başka mekan olan De Coulissen, diğer tavsiye ettiğim mekanların aksine gerçek anlamda bir gece kulübü ve lounge var havasında diyebilirim. Yalnızca Perşembe, Cuma ve Cumartesi günlerinde saat 22:00 – 06:00 saatleri arası açık.

Mekanın tavanında yıldız şekilleri var ve bu şekillere led ışık yansıtıyorlar. Yani bir bakıma yıldızların altında dans etmiş gibi oluyorsunuz. Genelde gençlerin takıldığı bir yer. Burada, yalnız personel biraz kaba, fiyatlar da ortalamın üzerinde.

Brugge’den Ne Alınır ?

Sıra geldi Brugge’ün neyi meşhur, Brugge çikolata nereden alınır gibi çok sorulan sorulara.

Çikolata

Brugge’deki hediyelik olarak alınabilecek en popüler şeylerden biri çikolata olduğundan hemen listenin ilk sırasına yazmamız gerek. Çikolata alınabilecek fazlasıyla dükkan olmasına rağmen özellikle birkaç dükkan tavsiye etmek istiyorum.

Bu arada, Brugge’de çikolata fiyatları ortalama 1 kg = 30 Euro şeklinde. Şehir merkezinin biraz dışında aynı kalitede kilosu 15-20 Euro’ya da bulabilmeniz mümkün. Tek paket halinde 3-4 Euro’ya satılan çikolatalar ile 8-9’lu paketler halinde 30-40 Euro’ya satılan çikolatalar da var.

Chocolates & Happiness : Wollestraat 16 no’da yer alıyor. Çikolataları inanılmaz güzel. Fiyatlar uygun.

Chocolates & Happiness Brugge

Chocolates & Happiness -Brugge Çikolataları

Jan De Clerck : İçinde çeşit çeşit aroma bulunan çikolatalarıyla bir başka tavsiye edebileceğim dükkan Jan de Clerck. Şehir merkezinin biraz dışında olduğundan çokça biliniyor diyemem ama çikolataları gerçekten kaliteli. Fiyatları da diğerlerinden daha uygun. Kilosunu 15-20 Euro’ya alabileceğiniz çikolatalar var.

Bu çikolata dükkanı Academiestraat üzerinde yer alıyor. Choco Story’den uzak sayılmaz.

Chocolate Line : Brugge’de en bilinen ve en turistik çikolata dükkanlarından biri olan Chocolate Line’da kalite gerçekten iyi olsa da fiyatlar ortalamanın üzerinde. 100 gram çikolata ortalama 7 Euro.

Chocolate Line, Belfry Çan Kulesi’ne 2-3 dakikalık yürüme mesafesinde.

Dumon : Brugge’deki bir başka popüler dükkan ise Dumon. Burada da trüf çikolata, bon bon ve çeşitli figürlerden oluşan çikolatalar bulunuyor. 1 kilo çikolata fiyatı ortalama 40-45 Euro civarı. Simon Stevinplein şubesinden alabilirsiniz.

Dumon Çikolata Brugge

Dumon Çikolataları – Brugge’den Ne Alınır ?

Peynir

Belki Hollanda peynirleri kadar olmasa da yakın kültüre sahip Brugge’den de peynir alabilirsiniz. Lezzetli ve kaliteli peynir satan dükkanlara bir uğrayın derim. Örneğin, Geldmuntstraat 23 üzerinde Diksmuids Boterhuis adlı güzel bir peynirci var. 200’den fazla çeşit peynirleri varmış.

Popüler olmasından dolayı sanırım fiyatları biraz pahalı.

Brugge Peyniri

Brugge Peynirleri – Diksmuids Boterhuis

Brugge Dantelleri

Brugge çikolata, waffle gibi yiyeceklerin yanı sıra dantelleriyle de ünlü bir şehir. İlgi alanınıza girmese bile en azından hediyelik olarak alabilirsiniz. Bunun için de mutlaka uğramanız gereken bir antika dükkanı bulunuyor. İsmi ‘t Apostelientje.  Balstraat 11 no’da bulunuyor.

Brugge Danteli

Brugge Dantelleri – Brugge’den Ne Alınır

Magnet

En popüler magnetler şehrin ve Belçika ‘nın meşhur olduğu bira, waffle, çikolata ve patates kızartması gibi yazıların yazdığı Brugge evleri magnetidir. Fiyatlar ortalama 5 Euro civarı.

Brugge Evleri

Brugge Evleri – Brugge’den Ne Alınır

Dijver Folklore Market

Dijver Kanalı’na yakın bir yerde her Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri kurulan bu açık pazarda her türlü el işi ürünlerinden bulabilirsiniz.

Dijver Folklore Market

Dijver Market – Brugge’den Ne Alınır ?

Wednesday Market (Çarşamba Pazarı)

Grote Markt’ta her Çarşamba günü 08:00-13:30 saatleri arası pazar kuruluyor. Burada da yiyeceklerin yanı sıra yine şehre özgü el işi veya daha başka hediyelik eşyalardan da bulmak mümkün.

Brugge gezi rehberi tadında yazmış olduğum bu yazıda görülmesi gereken yerlerle ilgili anlatacaklarım bu kadar. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.

Seyahat fotoğraflarım ve videolarım için beni sosyal medya hesaplarımdan da takip edebilirsiniz.

INSTAGRAM : @seqununseyahatnamesi

FACEBOOK : https://www.facebook.com/seqununseyahatnamesi

YOUTUBE : http://www.youtube.com/Seqununseyahatnamesi

1 yorum

Yorum Yap

E-mail adresiniz yayınlanmayacaktır. İşaretli alanların doldurulması zorunludur. *

*