Sharm El Sheikh Gezilecek Yerler | Sequ'nun Seyahatnamesi
Anasayfa » Afrika » Mısır » Sharm El Sheikh Gezilecek Yerler
sharm-el-sheikh-naama-bay

Sharm El Sheikh Gezilecek Yerler

Son Güncelleme : 27 Haziran 2020

Mısır’daki Sina Yarımadası’nın en güneyinde bulunan ve son yıllarda dünyada en çok tercih edilen tatil şehirlerinden biri olan Sharm El Sheikh, özellikle zengin sualtı yaşamı ve mercan resifleri ile insanı gerçekten büyülüyor.

Bu yazımda Şarm El Şeyh ya da Sharm El Sheikh Gezilecek Yerler, Sharm El Sheikh Turları, Şarm El Şeyh Nerede, Şarm El Şeyh Otelleri, Ulaşım, Yeme-İçme, Sharm El Sheikh Gece Hayatı ve Kızıldeniz Blue Hole Turu Hakkında Bilgiler vermeye çalışacağım.

Sharm El Sheikh’e Nasıl Gidilir ?

Sharm El Sheikh Gezilecek Yerler konusuna girmeden önce biraz ulaşımdan bahsedeyim. Bu bölümde Türkiye’den Sharm El Sheikh’e ve Sharm El Sheikh-Kahire arası ulaşımdan şehir içindeki ulaşıma ve havalimanı prosedürlerine kadar birçok konudaki gözlemlerimi aktaracağım.

İstanbul-Sharm El Sheikh Ulaşımı

İstanbul’dan Sharm El Sheikh’e direkt uçuşlar bulunuyor ve bu uçuşlar yaklaşık 2 saat 45 dakika sürüyor. İlginç bir şekilde Kahire, İstanbul’a daha yakın olmasına rağmen Sharm El Sheikh’e göre uçak fiyatları neredeyse iki kat daha pahalı. Ben 840 TL’ye Sharm El Sheikh’e gidiş-dönüş uçak bileti almışken, İstanbul-Kahire arası gidiş-dönüş bilet fiyatı ise 1.600 TL idi.

Sharm El Sheikh Havalimanı Prosedürleri

Sharm El Sheikh Havalimanı’nda “Baggage Claim” yazan ilk yerden geçince hemen sol tarafta stantlar var. Buradan mutlaka “landing card/form” gibi bir şey alıyoruz ve pasaport kontrolüne kadar dolduruyoruz. Bu formda ad, soyad, kalınacak adres, uçuş numarası gibisinden bilgiler yer alıyor.

Pasaport kontrol sırası bize gelince pasaport ile birlikte bu form veriliyor. Bu kontrolde herhangi bir soru sorulmuyor. Direkt vizeye damga basılıyor. Buradan geçtikten sonra bagaj alınan kısma geçmeden bir kontrol daha var. Oradaki memurlara da vizeyi ve üzerindeki damgayı gösterdikten sonra bagaj alımına geçebiliyoruz.

Sharm El Sheikh Havalimanı – Şehir Merkezi ve Naama Bay Ulaşımı

İstanbul çıkışlı uçuşlar genelde geç saatte Sharm El Sheikh’e varıyor. O yüzden taksi ya da kaldığınız otelin transfer araçlarından yararlanmanın daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Taksi ile Naama Bay arası 15 dakika sürüyor ve ücret ortalama 100 EGP civarında. Şehir merkezine ise 20-25 dakika gidiyor. O da 150 EGP civarı.

Kaldığınız otelden transfer ayarlarsanız fiyat olarak ortalama 10 USD isterler.

Son olarak, Sharm El Sheikh Havalimanı’nın websitesinde şehir merkezine otobüs ulaşımının da olduğu yazıyor, ancak yeterli bilgi bulamadım.

Sharm El Sheikh’den Kahire’ye Nasıl Gidilir ?

Sharm El Sheikh’ten Kahire’ye tren ulaşımı olmadığından en uygun seçenek otobüs ile gitmektir. Go BusEast Delta Bus Company ve Super Jet Bus Company gibi firmalar var. Ben Go Bus’tan almıştım. Go Bus’ta economy, deluxe, elite gibi seçenekler var. 165 EGP verip economy sınıfından aldım ama rahat edemedim. O yüzden en kötü “Deluxe” sınıfından bilet alınmasını tavsiye ederim. Bilet fiyatları saatlere göre değişkenlik gösterse de arada fiyat olarak çok da fazla bir fark yok.

Go Bus’un websitesi üzerinden de bilet almak mümkün. Hem sınıflara göre fiyatları hem de otobüs saatlerini görmek için https://go-bus.com/en adresine bakabilirsiniz. Sharm El Sheikh ile Kahire arası normal şartlarda 8 saat sürüyor. Yine de 30 dk-1 saat arası rötarları da hesaba katmayı unutmayın.

Not 1: Sharm El Sheikh’ten Kahire’ye otobüsle gelmek isterseniz Go Bus’un websitesi’nde Sharm El Sheikh Otobüs Terminali’nin Royssat olarak geçtiğini görürsünüz. Bulunduğunuz yere göre buraya gitmeye gerek kalmadan Wataney Gas Station‘daki şubeye de gidebilirsiniz. Dolmuşlara (micro bus) binip şoföre “Wataney” demeniz yeterli. Naama Bay tarafından geliyorsanız micro bus’tan iner inmez yolun karşısında Go Bus şubesini göreceksiniz. İndiğiniz yerde bir de Sharm El Sheikh Hastanesi bulunuyor. En kötü bu noktayı referans alabilirsiniz.

Not 2 : Go Bus’un websitesinden Kahire için bilet baktığınızda dört farklı yer olduğunu göreceksiniz. Eğer merkeze yakın bir yerde, yani Tahrir Meydanı civarında kalacaksanız o zaman Cairo (Tahrir) seçeneğini seçmeniz gerekir.

Sharm El Sheikh-Kahire Arası Güvenlik Kontrolleri

Sharm El Sheikh’ten Kahire’ye giderken bulunduğum otobüs toplam 4 kere durduruldu. Bunların birinde herkes otobüsten aşağı indirildi ve valizlerin otobüsün bagajından dışarıya çıkarılması istendi. Herhangi bir arama olmadı. Diğer üç kontrol noktasında ise yalnızca otobüste kimlik, pasaport vs dökümanlara bakıldı.

Kısacası herhangi bir sorgu, sual vs gibi durumlarla karşılaşmadım. İnternette yazılan abartılı güvenlik sorunları ile ilgili çoğu yazıya kafayı takmanızı gerektirecek bir durum yok. Bunlar yalnızca rutin kontroller. Sadece Kahire’den Sharm El Sheikh’e giderken otobüsün durdurulma sayısı 9-10 olmuştu. Türk pasaportu var diye bana soru sorarlar mı ya da kötü davranırlar mı gibi yersiz düşüncelerle endişe etmeye gerek yok.

Sharm El Sheikh Şehir İçi Ulaşım

Naama Bay ile şehir merkezi arası mesafe 15 dk civarı olsa da yerel insanlarla iç içe olmak için taksi yerine micro bus denen mavi renkli dolmuşlarla sadece 2 EGP’ye gidebilirsiniz. Mısır’da genelde sürücüler para üstü vermek istemediklerinden dolayı, yanınızda ufak banknotlar bulundurmanızı ve direkt 5 EGP ateşlemenizi tavsiye ederim. Taksiler ise 50 EGP yazıyor.

Ben Naama Bay’in sonunda Oonas Dive Club’ta kaldığımdan hem sahil boyunca biraz yürüyüş yapıp Al Sultan Qobus caddesinin oradan binip 5 EGP karşılığında Old Market’e ulaşmıştım. Zaten Old Market tarafından gelindiğinde Naama Bay için dolmuşların sizi bıraktığı yer burası. Üzerinde “Hollywood” yazan sebile benzer bir yapıdan nerede olduğunuzu anlayabilirsiniz.

sharm-el-sheikh

Naama Bay’deki sebil – Sharm El Sheikh Gezilecek Yerler

Bu arada, micro bus’a bindiğinizde “Old Market” dediğinizde anlamıyorlar. Onun yerine “Souk” deyin.

Sharm El Sheikh Ne Zaman Gidilir ?

Popüler tatil destinasyonlarından biri olan Sharm El Sheikh yıl boyunca tatile gidilebilecek yerlerden. Bunaltıcı hava ile karşılaşmamak için ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde gitmek idealdir. Bu mevsimlerde rahatça denize de gidebilirsiniz. Kış mevsiminde ise sıcaklık ortalama 18-19 derece civarında.

Ben ise vizemi kullanabilmek adına yazın 45 derece sıcaklığına aldırmadan Sharm El Sheikh’e gitmiştim. Geceleri bile sıcaklık 30 derece civarıydı. Yine de güzel vakit geçirmiştim.

Sharm El Sheikh İçin Vize Gerekiyor Mu ?

Sharm El Sheikh’e gitmek için öncelikle Mısır Vizesi almak gerekiyor. Özellikle, son dönemlerde Türkiye-Mısır ilişkilerinin iyi olmaması dolayısıyla vizenin çıkması birkaç ay sürebiliyor. O yüzden mümkünse en az 3-4 ay öncesinden başvurun.

Örneğin, ben Nisan sonuna doğru iş için gitmem gerektiğinden Mart’ın 14’ünde başvurmuştum. Vize sonuçlanmadığı gibi pasaportum da hala içerideydi. Mayıs sonundaki Güney Afrika seyahatimi de etkileyeceğini düşünerek Mayıs’ın ilk haftasında pasaportumu vizesiz istediğime dair bir dilekçe yazıp konsolosluğa verdim. 2-3 gün sonra pasaportum vizeli olarak bana ulaşmıştı.

Bu arada, yakın zamana kadar 45 yaş ve üzeri kişiler kapıda vize alabiliyordu. Artık o da kaldırıldı. Daha genç yaş grubu kadar uzun sürmese de en az 10 günde sonuçlanabiliyormuş. Konsolosluğa hiç bir şekilde telefonla ulaşılamadığından riske atmamak için aylar öncesinden başvurmak gerekir.

Mısır Vizesi ile ilgili daha sonra bir yazı yazmayı planlıyorum.

Sharm El Sheikh Para Bozdurma

1-tl-kac-misir-poundu

Mısır Poundu – Mısır para birimi

Mısır’ın para birimi Mısır Poundu olup kısaca EGP olarak gösteriliyor. Eğer Naama Bay civarında kalıyorsanız gördüğüm kadarıyla kuru en uygun olan yer, ana cadde olan El-Salam Caddesi’nden karşıya geçtikten sonra yer alan Travel Choice isimli döviz bürosu. Google Haritalar’dan da bulabilirsiniz. Bu döviz bürosu 10:00-14:00 ve 18:00-20:00 saatleri arası açık. Kuru ise 1 USD=17,8 EGP civarında.

Sharm El Sheikh’te Nerede Kalınır ?

Sharm El Sheikh’te konaklamadan yana tercihimi Naama Bay’ın en sakin yerinde, en sonunda yer alan Oonas Dive Club‘tan yana kullandım ve gayet memnun kaldım. Odalar ve banyo gerçekten geniş. Ayrıca, balkonu olması ve balkondan plaj ve denizin görünmesi de gayet güzel. Kliması biraz daha iyi olabilirdi ama yine de fena sayılmazdı. Kahvaltısı da çok iyi. Ücretsiz omlet de yapıyorlar. Otelde gördüğüm tek sorun wi-fi’nin çok kötü olmasıydı. Ama dikkat ettim Sharm El Sheikh’te nereye gittiysem wi-fi gerçekten çok kötüydü. Genel bir problem olabilir.

sharm-el-sheikh-otel-tavsiyesi

Oonas Dive Club balkonunun manzarası – Sharm El Sheikh Gezilecek Yerler

Otel ayrıca 10 USD karşılığında havalimanı transferi sağlıyor. Bu da yaklaşık 180 EGP yapıyor. Normal taksi ile gitseniz ortalama 100 EGP yazar.

Diğer yandan, otelin yakınındaki plaj biraz küçük olmasına rağmen girişi ücretsiz. Royal Hotel ve ismini hatırlamadığım bir otelle ortaklaşa kullanıyorlar. Plajda ayrıca kokteyl ve içki alabileceğiniz bir işletme de bulunuyor. Son olarak, bu plajda şezlong ve şemsiye ücreti alınmıyor.

Otelin sağladığı imkanlardan bir diğeri ise şnorkel kiralamak. Denize girer girmez mercan kayalıkları başladığı için sığ sularda rengarenk bir sürü balıkla karşılaaşacaksınız. Eğer yanınızda şnorkeliniz yoksa Oonas Dive Club’tan 3 Euro ya da 60 EGP karşılığında kiralayabilirsiniz.

Oonas Dive Club’ta rezervasyon yapmak isterseniz BURADAKİ linki tıklayabilirsiniz. Diğer konaklama seçenekleri için ise BU LİNKE bakabilirsiniz.

Sharm El Sheikh Gezilecek Yerler

Sharm El Sheikh’te gezilip görülecek ve tarihi değeri olan yerler kısıtlı olsa da, özellikle Kızıldeniz’in su altı yaşamının renkliliği sayesinde gayet güzel vakit geçirilebiliyor.

Naama Bay

Sharm El Sheikh’in merkezi diyebileceğimiz Naama Koyu (Bay), gece hayatı ve eğlencenin de merkezi. Restorantlar, cafeler, barlar ve tabi ki de plajı ile Sharm El Sheikh’te ilk uğranılması ve hatta kalınması gereken bir yer olduğunu söyleyebilirim.

Bugüne kadar geçirdiğim en iyi yaz tatilini kesinlikle Sharm El Sheikh’te geçirdiğimi söyleyebilirim. Özellikle daha aşağıdaki bölümlerde anlatacağım Dahab ve Naama Bay’de sığ sulara rağmen sayısız miktardaki rengarenk balıklar gerçekten mükemmeldi.

Tavsiye :  Naama Bay’in bazı kısımlarında mercan kayalıkları olduğundan mutlaka deniz ayakkabısı getirmenizi tavsiye ederim.

Soho Square

Naama Bay gibi gece hayatının bir diğer merkezi ise Soho Square. Akşam saatlerinde inanılmaz bir canlılık oluyor. Alışveriş yapılacak dükkanlardan, restorant ve barlara kadar birçok mekanın yer aldığı bu meydanda, Dubai’deki gibi gecenin belli vakitlerinde su gösterilerinin yapıldığı bir havuz bulunuyor.

sharm-el-sheikh-gece-hayati

Soho Square  – Sharm El Sheikh Gezilecek Yerler

Old Market (Souk)

Yukarıda bahsettiğim gibi Al Sultan Qobus Caddesi’nin sonunda yer alan sebile benzer yapının oradan mavi renkli dolmuşlarla (micro bus) 5 EGP karşılığında Old Market’e ulaşabilirsiniz. Aslında ücret 2 EGP ama cebinizde en küçük 5 EGP bulundurmaya bakın. Mısırlı sürücüler genelde para üstü vermekten yana değiller. Bu arada, Old Market deyince sürücüler anlamıyor, onun yerine “souk” deyin. Taksiyle gitmek isterseniz 40-50 EGP’yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

Old Market’te hediyelik eşyadan giyim kuşama, yiyecek satan dükkanlardan yılan ve ateş gösterileri yapan yere kadar her şey var.

Al-Sahaba Camii

Sharm El Sheikh’in mimari açıdan en çok ilgi çeken ve Old Market’in tam ortasında ışıl ışıl parlayan bir camidir. Akşam vakti dahi içine girip gezilebiliyor. Ayrıca, ayakkabılarınızı koyabileceğiniz dolaplar da bulunuyor.

sharm-el-sheikh-gezilecek-yerler

Al-Sahaba Camii  – Sharm El Sheikh Gezilecek Yerler

Caminin içine girdiğinizde imam olduğunu tahmin ettiğim biri, siz sağa sola bakarken yanınıza gelip siz istemeden camiyle ilgili bir şeyler anlatmaya başlayacaktır. Sonunda ise kaçınılmaz olarak para isteyeceklerdir. Kesinlikle vermeyin. Mısır’da insanlar gerçekten yaşlarından başlarından utanmayıp pişkin pişkin para istemeyi resmen meslek haline getirmişler. Bunu her yerde görebilirsiniz.

Al-Sahaba Camii’nin dışında bir de Al Mostafa Camii bulunuyor. Bu cami, Sharm El Sheikh’teki en büyük camii olsa da pek yol üzerinde olmadığı için ziyaret etmezsiniz diye düşünüyorum.

Sharm El Sheikh Turları

Sharm El Sheikh’te fazla vaktiniz varsa günübirlik turlarla bu vaktinizi değerlendirebilirsiniz. Bu tarz günübirlik turlarda, çeşitli yerlerde kontrol olduğundan mutlaka pasaportunuzun yanınızda olması gerekiyor.

Dahab – Blue Hole – Renkli Kanyon Turu

Kaldığım otele yakın bir yerde ofisi olan Sun&Fun Sharm Tours‘tan 400 EGP karşılığında bu turu satın aldım. Sizi otelinizden alıp akşam yine otelinize bırakıyorlar. Turun detayları şu şekildeydi :

Sabah 8:30 gibi diğer yolcuları da alıp yaklaşık 1,5 saatte, yol üzerinde bazı kontrol noktalarından geçerek Dahab merkeze, oradan da Blue Hole‘e gittik. Blue Hole denen yer, suya ilk girdiğinizde 50 cm olan ve bir anda 110 metre derinliğe sahip olan mükemmel mercan kayalıkları ve rengarenk balıkları içeren ve masmavi sulara sahip bir yer. Aşağıdaki resimde de çok açık bir şekilde belli.

dahab-kizildeniz-dalis

Dahab Blue Hole – Sharm El Sheikh Gezilecek Yerler

Blue Hole dalışı yapmadan önce dalış takımlarını satan bir yere geldik. Burada can yeleği, palet ve şnorkel ekipmanları satan bir yer var. Bunları satın almak zorundasınız. Turdan önce böyle bir zorunluluk olduğunu söylememişlerdi. Yine de bu saydıklarım 168 EGP tuttu, 150 EGP verdim. Yani yaklaşık 35-40 TL idi. Gerçi şu an kur dalgalanmasından dolayı 50 TL’nin üzerine denk geliyor. Ben bir daha gidersem deniz ayakkabısı ve şnorkel takımımı getiririm. Buradan yalnızca can yeleği alırım.

Arabamıza atlayıp biraz daha gittikten sonra çöl kısmına geldik. Burada develere binip Akabe Körfezi’nin suları eşliğinde yaklaşık 20 dakika sonra dalış yapacağımız yere ulaştık. Deve ile gitmek hiç de kolay bir iş değil.

Dalış yapacağımız yere vardığımızda çantalarımızı, daha sonra yemek yediğimiz yere bırakıp ekipmanlarımızı giydikten sonra artık dalış için hazırdık. Yukarıda da bahsettiğim gibi denize ilk adım attığınızda derinlik 50 cm. Gözlükle aşağıya bakıyorsunuz sonsuz derinlik gibi. Mercan kayalıkları, rengarenk balıklar ve masmavi sular karşısında ağzınız açık kalıyor. Buyrun videolar :

Tur ile gitmeseniz bile bir şekilde Dahab’a gitmenizi ve dalış yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

1 saate yakın suda vakit geçirdikten sonra rehberin yönlendirmesiyle sudan çıkıyoruz ve yemek yemek üzere üst kattaki yerimizi alıyoruz. Yemek, tur fiyatına dahil. Bir tabakta az pilav, haşlanmış havuç ve patates, tavuk ve biraz makarna bulunuyor. İçecekler ise ekstra olup fiyatları 2 Euro. Burada, size bir şeyler satmaya çalışan 5-6 yaşındaki çocukların, eğer grubunuzda İtalyan varsa, nasıl şakır şakır İtalyanca konuştuğunu gördüğünüzde ağzınız açık kalacak.

Blue Hole turu bittikten sonra Dahab’a dönüp iki katlı han gibi bir yerde alışveriş molası verildi. Turun en sıkıcı kısmı burasıydı. Daha sonra Renkli Kanyon’a (Coloured Canyon) gittik. Katıldığım tur Blue Hole odaklı olduğu için bu kanyonu yalnızca üstü kapalı dolaşabildik. Resimlerdeki gibi rengarenk taş, toprağı göremedik. Sanırım daha iç kısımlarda yer alıyor.

dahab-gezilecek-yerler

Renkli Kanyon – Sharm El Sheikh Gezilecek Yerler

Burada bir 20 dakika harcadıktan sonra dönüş yoluna girmeden Bedevilerle oturup çay içtik. Birkaç çeşit bitkiden oluşan tatlımsı bir çaydı. Herhangi bir ücrete gerek yok ama bahşiş olarak 5-10 EGP arası bir parayı reislerine verebilirsiniz.

misir-bedevileri

Bedevilerle çay keyfi  – Sharm El Sheikh Gezilecek Yerler

Burada da işimiz bittikten sonra programımızda olmamasına rağmen, İtalyan çiftin isteği üzerine rehber bizi Blue Lagoon denen yere götürdü. Sıcak ve tertemiz denizi ile gerçekten mükemmel bir yer olan Blue Lagoon’un etrafında herhangi bir işletme yok ve bu kadar güzel bir yere insanlar istediği gibi girip çıkabiliyor, yüzebiliyor. Şöyle bir yer Türkiye’de olsaydı giriş ücretinden, şezlong ve şemsiye ücretine kadar her şeyi sonuna kadar alırlardı ve hatta şezlong almasanız bile yere havlu atmaya bile izin vermezlerdi, eminim.

blue-lagoon-sharm-el-sheikh

Blue Lagoon  – Sharm El Sheikh Gezilecek Yerler

Blue Lagoon’da da biraz vakit geçirdikten sonra hava kararmaya yakın otele vardık.

Ras Mohamed Milli Parkı Turu

Devlet tarafından korunan Ras Mohammed Milli Parkı, Sharm El Sheikh’in dışında günübirlik gidilebilecek en ideal yerlerden biri. Ben Dahab’taki Blue Hole’u tercih ettiğimden buraya gidemedim. Kaldığınız otelin yakınlarında mutlaka bir tur acentesi olacaktır. Onlarla iyi bir pazarlık sonrası gidebilirsiniz.

Burada balık tutmak veya onlara yem atmak ve mercan kayalıklarına zarar vermek kesinlikle yasak. Denize girilecek güzel yerler olduğu için mayo, havlu, deniz gözlüğü gibi ekipmanlarınızı mutlaka yanınızda getirmelisiniz. Burada da Dahab’ta olduğu gibi mükemmel bir deniz ve rengarenk balıklar bulunuyor.

Tiran Adası Turu

Akabe Körfezi’nin güneyinde yer alan Tiran Adası da yine mercan resifleri ve su altı çeşitliliği ile zengin bir yer. Buraya da birçok tur düzenleniyor. Tiran Adası dalışlarında köpekbalığı, barakuda, yunus balığı, büyük su kaplumbağası gibi su altı canlıları görülebiliyor.

Sina Dağı ve St. Catherine Manastırı turu

Hz. Musa’nın 10 Emir’i aldığı söylenen dağ ve bu dağın eteklerinde 6.yüzyılda Bizans İmparatoru Justinianus tarafından yaptırılan manastırdır. Bu manastır 2002 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Buraya da yine 1 gününüzü ayırarak tur ile gidebilirsiniz.

Sharm El Sheikh Gece Hayatı ve Yeme İçme

Mısır mutfağı bizimkine yakın olduğundan yemek konusunda herhangi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Gerek restorant, cafe gerekse market alışverişi için şunları tavsiye edebilirim :

Hard Rock Cafe : Dünyanın çeşitli yerlerinde de şubeleri olduğundan konseptini anlatmama gerek yok. Burada yarım porsiyon tavuk kanat, kızarmış tavuk ve patates ile kola için toplamda 300 EGP ödedim. Yalnız ilk koladan sonra hava cidden sıcak olduğu için 3 bardak daha kola söyledim. Fişi incelediğimde “Refill” yazıyordu ve ekstra üç bardak kola için herhangi bir ücret almadılar. Diğer ülkelerdeki şubelerinde de gerçekten böyle mi bilmiyorum. Ama Hindistan’ta gittiğim Hard Rock Cafe’de böyle olmamıştı.

sharm-el-sheikh-gece-hayati

Hard Rock Cafe – Sharm El Sheikh Gece Hayatı

Dananeer Restaurant : Sağlı sollu kafelerle dolu Malek Al Bahrein ile Hussein Salem Caddelerinin kesiştiği yerde yer alan bu restorantta 300 gr T-Bone ve kola aldım. Yemeğe 12% servis ücreti ve 10% KDV ekliyorlar. Toplam fiyat 250 EGP. Yediğim yemekten gayet memnun kaldım. Temizlik konusunda da gerçekten iyi olan bu restorantı gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

sharm-el-sheikh-ne-yenir

Dananeer Restaurant

Market alışverişi yapmak isterseniz Al Sultan Qabos-Mashaba Caddesi’nin sonunda Carrefour var. Burada fiyatlar Türkiye’ye göre daha uygun. Mesela yarım litre su 2 EGP, 1,5 litre su 3,30 EGP, 1 lt kola 7,75 EGP, 1 kg muz 38 EGP gibi.

Gece kulüplerine girmedim ama gördüğüm kadarıyla Pacha Sharm El Sheikh ve Little Buddha Bar daha hareketliydi.

Bunun dışında gündüzleri plajlarda yer alan işletmelerde de yiyecek-içecek bulabilirsiniz. Örneğin, karışık bir kokteylin fiyatı ortalama 50 EGP.

Şarm El Şeyh Kaç Günde Gezilir ?

İki gün Naama Bay civarında güneş, kum, deniz desek, 1 gün Ras Mohammed Milli Parkı, 1 gün Dahab ve 1 gün de Sina Dağı ve St. Catherine Manastırı’na çıkılacağınızı varsayarsak en az 4-5 gün kalınmalıdır. Fazla koşuşturma istemiyorsanız 2 gün Naama Bay’de plaj keyfi ve 1 gün de Ras Mohammed, Dahab ya da Tiran Adası olmak üzere 3 gün kalmanız idealdir diye düşünüyorum.

Sharm El Sheikh Gezilecek Yerler konusunda anlatacaklarım bu kadar. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.

Seyahat fotoğraflarım ve videolarım için beni sosyal medya hesaplarımdan da takip edebilirsiniz.

INSTAGRAM : @seqununseyahatnamesi

FACEBOOK : https://www.facebook.com/seqununseyahatnamesi

YOUTUBE : http://www.youtube.com/Seqununseyahatnamesi

2 yorum

  1. Sevim

    Müthiş bilgilendirici bir yazı olmuş. Ellerinize sağlık.

  2. Ezgi

    Ben de 3 hafta sonra gideceğim Sharm el şeyh’e ama hala vizemin çıkmasını bekliyorum. 1,5 ay oldu neredeyse.

Yorum Yap

E-mail adresiniz yayınlanmayacaktır. İşaretli alanların doldurulması zorunludur. *

*