Dubai Gezilecek Yerler | Sequ'nun Seyahatnamesi
Anasayfa » Asya » Birleşik Arap Emirlikleri » Dubai Gezilecek Yerler
Dubai Gezilecek Yerler

Dubai Gezilecek Yerler

Son Güncelleme : 28 Şubat 2023

Dubai Gezilecek Yerler adlı bir yazıyı uzun zamandır yazamamış olmam benim için bir eksiklik gibi görünse de, üç kez gitmiş biri olarak bana neredeyse tüm konuları bir araya toplama fırsatı verdi.

Bu yazımda Dubai Gezilecek Yerler, Dubai Nerede, Dubai’de Alışveriş, Dubai Pahalı Mı, Dubai Duty Free Fiyatları, Dubai Hava Durumu, Dubai Gece Hayatı, Dubai Vergi iadesi, Dubai Çalışma Vizesi gibi ve daha birçok konu hakkında kapsamlı ve faydalı bilgiler vermeye çalışacağım.

Yazı İçeriği

Dubai Nerede ?

İnternet aramalarında gördüğüm kadarıyla coğrafi konum ile ilgili olarak “Dubai hangi ülkede“, “Dubai hangi kıtada” şeklinde aramalar yapılmış. O yüzden ilk bu soruların cevaplarından başlayayım.

Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan 7 emirlikten ( Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Ras Al Khaimah, Sharjah, Umm Al Quwain ) biri olan Dubai, Arap Yarımadası’nın doğusunda ve Basra Körfezi kıyısında bulunan bir Emirlik’tir.

Dubai’nin bulunduğı kıta ise Asya Kıtası‘nın güneybatı tarafıdır.

Dubai Gezilecek Yerler

Dubai Nerededir ? Dubai haritası

Dubai Kaç Yılında Kuruldu ?

Öncelikle “Birleşik Arap Emirlikleri nasıl kuruldu ?” sorusundan başlayayım.

1971 yılında İngilizlerin Basra Körfezi’nden çekilmesiyle birlikte yukarıda saydığım 7 emirlik bir araya gelerek 2 Aralık 1971 yılında Birleşik Arap Emirlikleri adında bir federasyon oluşturdular. Bu tarihten itibaren bağımsız bir devlet halini aldı.

Dubai’nin kuruluşu ise daha eskidir. Bani Yas aşiretinden Maktoum Bin Butti, 9 Haziran 1833 yılında Abu Dabi’den bağımsızlığını ilan etti.

Maktoum Hanedanlığı bugün hala Dubai’yi yönetmektedir. Birçok devlet kurumlarında, normal işletmelerde ve World Trade Center fuar alanında Maktoum hanedanlığına mensup kişilerin portreleri yer alır.

Dubai Nüfusu Kaç ?

2019 yılı resmi verilerine göre Dubai’nin nüfusu 3 milyon 355 bin olup yarısından fazlasını sadece Hintliler oluşturuyor. Daha sonra Pakistan, Bangladeş ve Filipinliler geliyor.

Yerel nüfus ise toplam Dubai nüfusunun yalnızca 10%’unu oluşturuyor.

Dubai’de Saat Kaç ?

Dubai UTC+4 saat diliminde bulunduğundan Dubai saati Türkiye saatinden 1 saat ileridir.

Dubai Metro Çalışma Saatleri Nedir ?

Dubai’de kırmızı hat ve yeşil hat olmak üzere iki metro hattı bulunuyor. Bu metro hattında çalışan trenlerin saatleri aşağıdaki şekilde :

Kırmızı Hat Trenleri

Cumartesi – Perşembe günleri arası sabah 7’den gece 12’ye kadar, Cuma günleri ise sabah 10’dan gece 12’ye kadar.

Yeşil Hat Trenleri

Cumartesi – Perşembe günleri arası sabah 7’den gece 12’ye kadar, Cuma günleri ise sabah 10’dan gece 12’ye kadar.

Dubai’deki Ulaşım Otoritesi tarafından basit ve anlaşılır şekilde bir arama menüsü yapılmış. https://www.rta.ae/wps/portal/rta/ae/public-transport/timetable linkinde gün, hat ismi, hat yönü ve bulunduğunuz istasyonu seçtiğinizde son trenin kaçta o istasyondan kalktığını görebiliyorsunuz. Gayet kullanışlı.

Dubai’de Para Bozdurma

Birleşik Arap Emirlikleri’nin para birimi Dirhem olup kısaca AED olarak gösterilir. Resmi olmayan kısaltması “Dhs” şeklindedir.

2023 yılı itibariyle 1 AED = 5,14 TL civarındadır.

Dubai’ye giderken yanınızda Amerikan Doları götürebilir ve kolayca bozdurabilirsiniz. Yıllardır kur 1 USD = 3,65 AED şeklinde. Bazı yerlerde ise 3,67 AED ‘den paranızı bozabiliyorsunuz.

Dubai Nasıl Bir Yer ?

Bana göre “Dubai nasıl bir yer ?” sorusunun cevabı kişiden kişiye değişir. Kimi “her şey yapay, her yer beton yığını” diyebilirken kimi “kendimi güvende hissetiğim bir yer” diyebilir. Kimisi için de hayat standartlarını yükselten bir yer olabilir.

Toparlayacak olursam, Dubai’nin en kötü tarafı sanırım Mayıs ve Eylül ayları arasındaki dönemdeki dayanılmaz derecedeki sıcaklar. Ülkede doğal güzellik yok ve çölün üzerine kurulduğu için de bitki örtüsü sıfır.

Olumlu taraflarına bakarsak, herkesin günlük hayatta ve özellikle trafikte birbirine saygılı olması, suç oranının yok denecek kadar az olması ve burada yaşamak için Arapça bilmenin zorunlu olmaması gibi şeyleri sayabilirim.

Tabi tüm bunlarının sebebinin de ülkede şeriat kurallarının geçerli olması ve buna bağlı olarak kimsenin çalışma vizesini kaybetmek istememesi de etkilidir diye düşünüyorum.

Dubai Turları

Birleşik Arap Emirlikleri’nin yedi emirliğinden biri olan Dubai, modern mimarisi ve lüks şehir hayatı ile ziyaretçilerini etkilemeyi başarmaktadır. Siz de rehberli Dubai turları ile Burc Halife’den şehrin etkileyici manzarasını izleyebilir, Dubai Mall’de alışverişin tadını çıkarabilir, Mucizevi Bahçe’de doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz.

İşte Dubai’yi baştan sona keşfedebileceğiniz farklı tur olanakları;

Vize ve Ekstra Turlar Dahil Dubai Turu

Dubai – Abu Dhabi Turu

19 Mayıs Dubai Turu

En güzel Dubai Turları hakkında daha fazla bilgi almak için hemen tıklayın.

Dubai’ye Giderken Yanımıza Almamız Gerekenler

Eğer denize girmeyi düşünüyorsanız yüzme kıyafetiniz, şapka ve normal gezi amaçlı da gitseniz güneş kremi almanızı tavsiye ederim. Çünkü Dubai’nin güneşi hem yakıcı hem de güneş kremi çok pahalı.

Eğer çöl turuna katılacaksanız ve hatta alışveriş merkezi gibi kapalı yerlere girecekseniz yanınıza biraz kalın giysiler almanız gerekebilir. Zira çölde bilindiği üzere akşamları serin oluyor, kapalı mekanlarda da klimalar bazen rahatsız edici olabiliyor.

Dubai Kaç Günde Gezilir ?

Şahsen Dubai’ye ben iş amaçlı gittiğimden her seferinden 1 hafta kalmıştım. Normal zamanda gezi amaçlı gelindiğinde Dubai kaç günde gezilir derseniz, 3-4 gün yeterli olur şeklinde cevap verebilirim.

Gündüzleri 2-3 günde tarihi yerler Deira ve Dubai Creek bölgesi ile Jumeirah taraflarını gezebilirsiniz. 1 gününüzü de mutlaka çöl safarisi için ayırmalısınız. Akşamları da Dubai Mall, Dubai Marina gibi yerlere uğrayabilirsiniz.

Dubai’ye Ne Zaman Gidilir ?

Çöl iklimine sahip olduğu için Dubai’de sıcaklıklar yıl boyunca yüksektir. Yaz aylarında sıcaklıklar 45-50 derece arasına çıkıyor. O yüzden en ideal aylar olarak ilkbahar ve sonbahar zamanlarını tavsiye edebilirim.

Örneğin, ben Dubai’ye üç kez Mart ayında gitmiştim. Sıcaklık yine fazlaydı, ancak denizi hafiften soğuktu.

Dubai’ye Nasıl Gidilir ?

Dubai’ye Cruise turları ile de gidilebilse de en hızlı ve en ucuz yolu havayoluyla gitmektir. Türkiye’den her gün Türk Hava Yolları, Pegasus ve Emirates gibi birçok havayolu şirketinin Dubai’ye aktarmasız seferleri bulunuyor.

Dubai Uçakla Kaç Saat ?

İstanbul Dubai arası uçakla yaklaşık 4,5 saat sürmektedir.

Dubai uçak bileti fiyatları ise zamana ve havayolu şirketine göre değişmekle birlikte gidiş – dönüş ortalama 2.000 TL civarındadır.

Dubai Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım 

Dubai Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine üç şekilde gidebilirsiniz :

Taksi 

Havalimanı terminalinden çıkarken “Taxi” yazan kapıdan giderseniz dışarıda sizi şehir merkezine götürecek taksileri göreceksiniz. Örneğin, fuar merkezi Dubai World Trade Center‘a ortalama 50 Dirhem karşılığında gidebilirsiniz.

Bu arada şunu da belirteyim, havalimanı taksilerinin açılış ücreti 25 Dirhem. Normal şehir merkezinde herhangi bir yere gittiğinizde taksiler 20 Dirhem’den açıyor taksimetreyi. Fiş isterseniz de hemen makinedeki tuşa basıp otomatik olarak veriyorlar.

Metro

Dubai Havalimanı Terminal 1’den veya Terminal 3’ten direkt olarak kırmızı hatta binip aktarmasız olarak Deira, World Trade Center, Dubai Mall gibi yerlere gidebilirsiniz.

Dubai metro fiyatları mesafeye göre değişiyor. Ulaşım kartıyla 5 Dirhem karşılığında havalimanından World Trade Centre’a yarım saatte varırsınız.

Biletleri gişeden alırsanız sanırım fiyatları biraz daha yüksek oluyor.

Otobüs

Her yarım saatte bir kalkan 401 ve 402 no.lu otobüslerle de Deira semtinin merkezine gelebilirsiniz. Onun da ücreti 3 Dirhem.

Dubai Vizesi Nasıl Alınır ?

Bu bölümde Dubai vize ücreti, Dubai vizesi için gerekli olan belgeler ve Dubai vizesinin nasıl ve nereden alınacağı hakkında bazı bilgiler vereceğim.

Dubai Vize Ücreti Ne Kadar ?

Vize başvurusunu THY ve Pegasus gibi havayolu şirketleri aracılığıyla yapacaksanız, tek girişli 30 gün kalışlı Dubai vizesi için 105 $ talep ediyorlar.

Çeşitli seyahat acenteleri de 100 – 130 $ arası değişen ücretlerde Dubai vizenizi alabiliyor.

Dubai Hangi Ülkelerden Vize İstemiyor ?

Dubai’ye girişte Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi‘ne yani GCC’ye ülke vatandaşlarından vize istenmiyor. Kimi ülke vatandaşları kapı vizesi alabiliyorken, Türk vatandaşları aşağıdaki bahsettiğim şekilde önceden vizelerini almak zorundalar.

GCC ülkeleri Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn ve Umman’dır.

Dubai Vizesi Nereden Alınır ?

Dubai vize başvusu için birkaç seçenek bulunuyor. BAE Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğu’na şahsi başvuruda bulunarak, ülkeye seyahatte kullanılacak havayolu firması aracılığıyla online başvuru yaparak veya Birleşik Arap Emirlikleri Göçmenlik Ofisi tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru acentelerini tercih ederek Dubai vizesine başvuru yapabilirsiniz.

Konsolosluk Aracılığıyla Dubai Vize Başvurusu

Yalnızca ticari vize başvurularınızda dilerseniz konsolosluk aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz.

Havayolu Şirketi Aracılığıyla Dubai Vize Başvurusu

Yukarıda da bahsettiğim gibi Dubai’ye birçok havayolu şirketi Türkiye’den aktarmasız olarak her gün uçuş gerçekleştiriyor. Burada, dikkat edilmesi gereken husus, hangi havayolu üzerinden vize aldıysanız ülkeye mutlaka o havayolu ile seyahat ederek girmeniz gerekiyor.

Bu havayolu şirketleri aracılığıyla Dubai vizesine başvuruda bulunabilmek için ilgili websitelerinde gerekli açıklamalar var. Dubai vizesine havayolu şirketleri aracılığıyla başvurabilmek için THY E-Vize sayfasına, Pegasus Dubai Vizesi sayfasına veya Emirates Dubai Vizesi bilgi sayfasına bakabilirsiniz.

Bu arada, Türk Havayolları başvurularında biletinizi önceden satın alma zorunluluğu yok. Rezervasyon yaptırmanız yetiyor. Vizeniz onaylanınca da biletleme işlemini yapabiliyorsunuz.

Seyahat Acenteleri Aracılığıyla Dubai Vize Başvurusu

Havayolu şirketinin yönlendireceği bir seyahat acentesi veya kendi bulduğunuz herhangi bir seyahat acentesi yoluyla da başvuru yapabilirsiniz. Dubai vizesi için gerekli olan evrak listesini kendileri size mail olarak atıyor. Bu belgeleri tamamladıktan sonra siz de taratıp mail yoluyla gönderebilirsiniz.

Genel olarak Dubai vizesi için gerekli olan evraklar ;

    • Doldurulmuş vize başvuru formu,
    • Pasaport bilgilerinin bulunduğu sayfanın renkli fotokopisi,
    • Vesikalık fotoğraf,
    • TC Kimlik fotokopisi,
    • Otel rezervasyonu,
    • Gidiş-dönüş uçak rezervasyonu
    • Son 3 aylık banka hesap hareketleri
    • Seyahat amacınızı belirten vize talep dilekçesi

Oteller Aracılığıyla Dubai Vize Başvurusu

Dubai’deki bazu lüks oteller de sizin için vize işlemlerini halledebiliyor. Bunun için rezervasyon yaptırdığınızda kendileriyle iletişime geçip böyle bir hizmet sağlayıp sağlamadıklarını sorabilirsiniz.

Eğer vize hizmeti veriyorlarsa gerekli evrakları size e-mail olarak yollarlar.

Dubai Vizesi Kaç Günde Çıkar ?

İstenilen evraklar eksiksiz bir şekilde teslim edildiğinde en fazla 3-4 iş günü gibi bir sürede vizeniz çıkar.

Pasaporta yapıştırılmayıp online olarak verildiği için vizeniz onaylandığında tarafınıza e-mail ya da faks yoluyla ulaştırılıyor.

Dubai Çalışma Vizesi

Dubai’de legal olarak herhangi bir işletmede çalışabilmek için gerekli olan vize türüde çalışma vizesi deniyor. Bu kişilere oturum vizesi veriliyor.

Çalışma vizesi alabilmek için bildiğim kadarıyla çalışacağınız şirketin öncelikle size sponsor olması gerekiyor. Onun dışında mesleki deneyim süresi ve İngilizce yeterliliği de gerekli diğer şartlardandır.

Dubai Çalışma İzni Ne Kadar Sürede Çıkar ?

Yoğunluğa, evrak eksikliğine göre değişebilse de, başvuruyu inceleyen yetkililer tarafından işleme alındıktan itibaren ortalama 1 hafta içinde Dubai Çalışma Vizesi çıkabilmektedir.

Dubai Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir ?

Çalışma vizesini alacak firmaya göre değişekenlik göstermekle birlikte genel olarak istenen evraklar aşağıdaki şekildedir :

    • Pasaport kimlik bilgilerinin olduğu sayfanın renkli fotokopisi,
    • 1 adet vesikalık veya biyometrik fotoğraf,
    • Önlü ve arkalı olmak üzere TC Kimlik fotokopisi,

Dubai Çalışma Vizesi Ücreti

Kişinin başvurduğu süreye göre (örneğin 6 aylık ya da 1 yıllık) Dubai çalışma vizesi ücretleri 115 ila 150 USD arasında değişmektedir.

Dubai’de Nerede Kalınır ?

Öncelikle Dubai’nin herhangi bir turizm destinasyonundan farklı olduğunu belirtmem gerek. Yani, konaklama konusunda dünyanın lider destinasyonlarından biri olduğu için en lüks oteller burada yer alır. Dolayısıyla Dubai’de otel fiyatları pahalıdır ve her geçen yıl daha da pahalı hale gelmektedir.

Dubai’de nerede kalınır sorusunun cevabı yine kişiden kişiye değişir. Örneğin, eğlence odaklı bir tatil arıyorsanız Jumeirah ve Dubai Marina, iş amaçlı ve fuar ziyaretleri için World Trade Center civarı, alışveriş odaklı bir tatilse Burj Khalifa ve Dubai Mall yakınındaki Downtown‘da ya da daha tarihi yer odaklı bir konaklama arıyorsanız Bur Dubai ve Deira civarında bir konaklama tercih edebilirsiniz.

Bu yüzden Dubai otelleri konusunda bölgelere göre tavsiyelerde bulunacağım.

World Trade Center Civarındaki Oteller

Dubai’ye üç kez fuara katılım amacıyla geldiğim için konaklamayı Dubai World Trade Center fuar alanına yakın yaptım. O yüzden ilk bu bölgeden başlıyorum.

✔️ Ibis One Central Hotel ⭐⭐⭐

Fuar alanına yürüyerek birkaç dakika uzaklıkta. Bu bakımdan iyi bir tercih olabilir. Tek sevmediğim yanı odaların biraz dar olması ve buna bağlı olarak yatakların birbirine yakın olması. Kahvaltısı ise gayet doyurucu.

Dubai Kalacak Yer Tavsiyesi

Ibis One Central – Dubai’de Nerede Kalınır ?

Otelin havalimanı servisi, bahçesi, bar ve restoranı, fitness salonu ve ücretsiz otoparkı bulunuyor.

Standart odada iki kişilik gecelik fiyat ortalama 600 – 700 TL civarı.

Detaylı bilgi için tıklayın.

✔️ Novotel World Trade Center ⭐⭐⭐⭐

Novotel de 4 yıldızlı bir otel olup fuar alanına 5 dakika yürüme mesafesindedir. Dubai Mall, Burj Khalifa gibi önemli yerler için ücretsiz transfer araçları bulunuyor.

Otelin yüzme havuzu, havalimanı transferi, fitness merkez, bar ve restoranı bulunuyor.

Dubai Kalacak Yer Tavsiyesi

Novotel World Trade Center – Dubai’de Nerede Kalınır ?

Gecelik fiyat ortalama 1.200 – 1.300 TL civarı.

Detaylı bilgi için tıklayın.

✔️ Crowne Plaza Dubai ⭐⭐⭐⭐⭐

Bu otel de yine fuar alanına yakın bir konumda olup sahip olduğu özellikler bakımından Novotel benzeri bir oteldir. Burada kalan fazla kişiden olumlu referanslar almıştım.

Dubai Konaklama Tavsiyesi

Crown Plaza – Dubai’de Nerede Kalınır

Gecelik fiyat ortalama 1.200 TL civarı.

Detaylı bilgi için tıklayın.

✔️ Fairmont Dubai ⭐⭐⭐⭐⭐

Beş yıldızlı bu otel World Trade Center metro durağına yakın bir konumda yer alıyor. 3 adet yüzme havuzu, havalimanı servisi, fitness ve spa merkezi ile restorant ve barı bulunuyor.

Dubai Kalacak Yer Tavsiyesi

Fairmont Dubai Hotel – Dubai’de Nerede Kalınır ?

Fairmont otelin de gecelik fiyatı iki kişi için 1.200 TL civarı.

Detaylı bilgi için tıklayın.

Palm Jumeirah & Dubai Marina Civarındaki Oteller

Palmiye Adası ve Dubai Marina civarında gayet lüks oteller mevcut. Yine de en uygunlarını bulmaya çalıştım.

✔️ Wyndham Dubai Marina ⭐⭐⭐⭐

Havalimanına yarım saat, plaja ise 7 dakikalık yürüme mesafesinde bulunur. Spor salonu ve açık yüzme havuzu da bulunnan bu otelin alışveriş merkezlerine, metro istasyonuna ve diğer turistik noktalara ücretsiz servis aracı var.

Dubai Kalacak Yer

Wyndham Hotel – Dubai Nerede Kalınır ?

Gecelik fiyat iki kişi için ortalama 800 – 900 TL civarıdır.

Detaylı bilgi için tıklayın.

✔️ Radisson Blu Residence Dubai Marina

Dubai Marina’daki Radisson Blu, bir apart otel. Plaja 15 dakika yürüme mesafesindedir. Odalara sahip balkondan tüm Dubai Marina’yı paoramik olarak görebilirsiniz. En yakın metro istasyonuna 5 dakika, Marina Mall’a ise 15 dakika yürüme mesafesindedir.

Dubai Kalacak Yer

Radisson Blu Dubai Marina – Dubai’de Nerede Kalınır ?

Gecelik fiyat ise ortalama 1.250 TL civarıdır.

Detaylı bilgi için tıklayın.

✔️ Dukes The Palm, a Royal Hideaway Hotel ⭐⭐⭐⭐⭐

Palmiye Adası’nın tam ortasında bulunan bu otel havalimanına ve Dubai Mall’a arabayla yarım saat uzaklıktadır. Otelin kendine ait bir plajı, 4 adet yüzme havuzu, fitness merkezi ile restorant ve barı bulunmaktadır.

Dubai Konaklama Tavsiyesi

Dukes The Palm Hotel – Dubai Nerede Kalınır ?

Gecelik fiyat kahvaltı dahil ortalama 1.300 TL civarı.

Detaylı bilgi için tıklayın.

✔️ Burj Al Arab Jumeirah ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Dünyanın en lüks oteli olan Burj El Arab, Dubai’deki 7 yıldızlı bir oteldir. Bu otelin aynı zamanda Dubai Yelken Otel olarak adlandırılmasının sebebi ise şeklinin bir yelkeni benzemesidir.

Tarihsel olarak Kızıldeniz ile Kuzey ve Doğu Afrika denizlerinde kullanılan geleneksel ahşap yelkenli teknelere “dhow” adı verilirdi. Dubai Yelken Otel de bundan esinlenerek yapılmıştır.

Dubai 7 yıldızlı otel

Burj Al Arab – Dubai Yelken Otel

Bu otelin havalimanından helikopter ve Rolls-Royce marka araçlarla transfer hizmeti bulunuyor. Souk Madinat Jumeriah’a 15 dakika yürüme mesafesindedir. Geçen sene Kite Beach’te denize gittiğimde sol tarafımda net bir şekilde görülüyordu.

Bu otelde konaklamanın gecelik maliyeti ortalama 12.000 TL civarı.

Detaylı bilgi için tıklayın.

Dubai Mall & Burj Khalifa Civarındaki Oteller

Dubai denince ilk akla gelen yer olduğundan Burj Khalifa çevresinde de konaklama pek ucuz sayılmaz. Yine uygun olan birkaç otel tavsiyesinde bulunayım.

✔️ Rove Downtown ⭐⭐⭐

Dubai Mall’un arka tarafındaki Al Mustaqbal Caddesi üzerinde bulunan bu otel Burj Khalifa metro istasyonuna arabayla 4 dakika, havalimanına ise 20 dakika uzaklıktadır.

Dubai Mall, Burj Khalifa, La Mer Plajı, City Walk, Dubai Müzesi ve Souq Madinat gibi yerlere her gün ücretsiz shuttle hizmeti veriyor.

Dubai Kalacak Yer Tavsiyesi

Rove Downtown – Dubai Nerede Kalınır ?

Kahvaltı dahil gecelik ücret ortalama 1.000 TL civarı.

Detaylı bilgi için tıklayın.

✔️ Mövenpick Hotel Apartments Downtown Dubai ⭐⭐⭐⭐⭐

Dubai Mall ve Dubai Çeşmesi’ne yaklaşık 20 dakika yürüme mesafesindeki bu otel 2 adet yüzme havuzu, spa ve fitness merkezi ile bir restorant bulunuyor.

Dubai Downtown Kalacak Yer Tavsiyesi

Mövenpick Hotel Apartments – Dubai Downtown Nerede Kalınır ?

Gecelik fiyatı ortalama 1.300 TL civarı.

Detaylı bilgi için tıklayın.

✔️ Westminster 29 Boulevard

Apart hotel tarzındaki bu işletmede her daire 3 yatak odası, 2 banyo, Lcd TV, mutfak ve balkon dışında ayrıca yüzme havuzu, bahçe ve fitness merkezi de bulunuyor. Dairelerde 6 kişi konaklayabiliyor. Kalabalık bir grup iseniz fiyatı uyguna gelebilir.

Dubai Kalacak Yer Tavsiyesi

Westminster Boulevard 29 – Dubai Nerede Kalınır ?

Gecelik fiyat ortalama 1.100 – 1.200 TL civarı.

Detaylı bilgi için tıklayın.

Bur Dubai ve Deira Civarındaki Oteller

Bur Dubai ve Diera bölgeleri, Dubai’nin geleneksel ve tarihi bölgeleridir. Bu civarda bulunan oteller diğer bölgelere nazaran çok daha uygundur.

✔️ Majestic City Retreat Hotel ⭐⭐⭐⭐

El Fahidi Metro İstasyonu’na yürüyerek 600 metre mesafede bulunan Majestic City Retreat Hotel, havalimanına 8 km uzaklıkta olup birçok alışveriş merkezine de yakındır. Otelde ayrıca 7 adet restorant bulunuyor.

Dubai Kalacak Yer

Majestic City Retreat Hotel – Dubai Nerede Kalınır ?

Gecelik fiyatı ise kahvaltı dahil ortalama 600 – 700 TL civarında.

Detaylı bilgi için tıklayın.

✔️ Hyatt Regency Dubai – Corniche ⭐⭐⭐⭐⭐

Dubai’nin tarihi bölgelerinden Deira’da Corniche civarında bulunan bu otel, meşhur “souk”lara yani altın, baharat ve tekstil gibi ürünlerin satıldığı çarşılara 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunur. En yakın metro istasyonuna yürüyerek 2 dakikada ulaşabilirsiniz.

Dubai Kalacak Yer Tavsiyesi

Hyatt Regency Dubai Corniche – Dubai’de Nerede Kalınır ?

İki kişilik gecelik fiyat ortalama 900 – 1000 TL arası.

Detaylı bilgi için tıklayın.

✔️ Golden Sands Hotel Apartments

Bu apart otel ise World Trade Centre’a 5 km mesafede olup Burjuman Alışveriş Merkezi’ne ve en yakın metro istasyonuna 15 dakika içinde yürüyerek ulaşılabilecek bir konumda yer alıyor.

Dubai Kalacak Yer Tavsiyesi

Golden Sands Hotel Apartments – Dubai Nerede Kalınır ?

Gecelik fiyat ise ortalama 500 – 600 TL civarı.

Detaylı bilgi için tıklayın.

Dubai Gezilecek Yerler

Dubai Gezilecek Yerler denince aklınıza sadece klasik tarihi yerler, geleneksel çarşılar ve doğa manzaraları gelmesin. Lüks alışveriş merkezleri, oteller ve yüksek binalar da Dubai’de mutlaka görülmesi gerekenler listesinde yer almalıdır.

Dubai’de Gezilecek En İyi Yerler Listesi

    • Burj Khalifa ve Dubai Çeşmesi
    • Burj Al Arab
    • Dubai Mall ve Akvaryum
    • Dubai Müzesi
    • Dubai Creek (Deira ve Bur Dubai)
    • Bastakiya
    • Madinat Jumeirah
    • Jumeirah Camii
    • Dubai Çarşıları
    • Palm Jumeirah
    • Dubai Plajları
    • Atlantis Hotel
    • Mall of Emirates
    • Heritage and Diving Village
    • Ibn Battuta Mall
    • Dubai Miracle Garden
    • Wild Wadi Su Parkı

Şimdi bu yerleri biraz daha detaylı tanıyalım.

#1 Burj Khalifa

828 metre uzunluğuyla dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa da aynı zamanda 160 adet de kat bulunuyor.

Yapımına 2004 yılında Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emaar Gayrimenkul tarafından başlanan Burj Khalifa’nın inşası 2010 yılında bitirilmiştir.

Burj Khalifa’ya gitmek için Burj Khalifa / Dubai Mall metro durağında inip Dubai Mall içerisinden gidip ulaşabilirsiniz. Dubai Mall’un diğer tarafından dışarıya çıktığınızda karşınızda Dubai Çeşmesi (Dubai Fountain) ve hemen arkasında Burj Khalifa’nın yükseldiğini göreceksiniz.

Yukarıdaki çektiğim videoda da görüldüğü üzere Burj Khalifa’da akşam saat 18:00’dan 23:00’a kadar her yarım saatte bir farklı şarkılar eşliğinde ışık ve lazer gösterisi oluyor. Bu lazer şovuyla birlikte meşhur Dans Eden Çeşme (Dancing Fountain) de faaliyete geçiyor.

Son olarak şunu da söyleyeyim. Burj Khalifa’nın 124, 125 ve 148. katlarındaki gözetleme teraslarına çıkabilir, müthiş panoramik manzarayı seyredebilirsiniz. Fiyatlar ise gideceğiniz saate göre değişiyor.

Yoğun olmayan saatlerde ( 09:00 – 15:30 arası ile 18:30 – 23:00) Burj Khalifa giriş ücreti12 yaşından büyükler için 149 AED, çocuklar için ise 114 AED’dir. 4 yaşından küçük çocuklar için ise ücretsizdir.

16:00 ile 18:00 saatleri arasındaki yoğun zamanda ise fiyatlar 12 yaşından büyükler için 224 AED, çocuklar için ise 184 AED’dir. 4 yaşından küçük çocuklar için ise yine ücretsizdir.

Fast track geçişler ise 323 AED’dir. Online olarak bilet almak için resmi sitesine bakabilirsiniz.

#2 Burj Al Arab

Yukarıda da bahsettiğim Burj Al Arab, Jumeirah Plajı’nın yakınında dünyanın ilk 7 yıldızlı otelidir ve şekil itibariyle bir yelkeni andırır. Bu yüzden “Yelken Otel” olarak da bilinir.

Dubai Yelken Otel

Burj El Arab – Dubai Gezilecek Yerler

Burj El Arab otelinde konaklama imkanınız olmasa da, önceden rezervasyon yaptırmak kaydıyla restorantlarında yemek yiyebilir veya düzenledikleri turlara katılabilirsiniz.

#3 Dubai Mall

2008 yılında açılan Dubai Mall, Dubai’nin en büyük alışveriş merkezidir ve Burj Khalifa‘nın hemen yanında bulunur. İçerisinde sayısız restorant ve mağaza bulunuyor.

Dubai Alışveriş Merkezleri

Dubai Mall – Dubai Gezilecek Yerler

Dubai Mall içerisinde en çok ilgi çeken yerlerden birisi de, giriş katında bulunan ve 10 milyon litrelik su hacmine sahip dünyanın en büyük akvaryumu olan Dubai Aquarium‘dur.

51 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde ve 11 metre yüksekliğinde olan Dubai Akvaryum içerisinde 140’tan fazla canlı türü yaşamaktadır. İçerisinde ayrıca 300 adet köpekbalığı bulunmaktadır.

Dubai Akvaryum Giriş Ücreti

Dubai Akvaryum – Dubai Gezilecek Yerler

Dubai Akvaryum giriş ücreti 175 AED‘dir, ancak şu anki kampanyaya göre bu fiyat 75 AED’dir. Eğer sadece akvaryum tünelinde 20 dakikalık bir yürüyüş yapmak isterseniz bunun ücreti ise 35 AED.

Dubai Akvaryum’un ziyaret saatleri ise her gün sabah 10 ile gece 12 arasıdır.

Online olarak bilet almak için de Dubai Akvaryum’un resmi sitesine bakabilirsiniz.

#4 Dubai Müzesi

Dubai’nin biraz da tarihi yerlerini görmek istiyorsanız ilk Dubai Müzesi‘nden başlamanızı tavsiye ederim.

Orijinali 1787 yılında yapılan ve 1971 yılında da restore edilen El Fahidi Hisarı içerisine kurulan Dubai Müzesi, muhtemelen Dubai’deki en ucuz aktivitelerden. Öyle ki Dubai Müzesi giriş ücreti 3 AED, çocuklar için ise 1 AED’dir.

Dubai Gezilecek Yerler

Dubai Müzesi – Dubai’de Gezilecek Yerler

Dubai Müzesi’nin avlusunda “dhow” adı verilen geleneksel ahşap yelkenli tekneler ile “Barasti” adı verilen palmiye yapraklarından yapılan küçük bir ev bulunuyor. Bu ev bir nevi, yüksek sıcaklarda serin bir yer oluşturma amacıyla yapılmış.

Dubai Gezilecek Yerler

Dubai Müzesi’ndeki “Barasti” adı verilen ev

Dubai Müzesi içerisinde ayrıca 1960 yılından 2000’li yıllara kadar olan gelişimini anlatan 10 dakikalık film, çeşitli arkeolojik eserler ile Dubai’nin eskiden bir balıkçı kasabası olduğunu ve buradaki insanların inci avcılığı yaparak hayatlarını sürdürdüklerine ait belgeseller yer alıyor.

Dubai Müzesi ziyaret saatleri, Cumartesi – Perşembe arasındaki günler 08:30 – 20:30, Cuma günleri ise 14:30 – 20:30 saatleridir.

#5 Dubai Creek

Bir tarafı Deira diğer tarafı ise Bur Dubai olan Dubai Creek’i dilimize Dubai Kanalı diye çevirebiliriz. Burada kanal çevresinde yürüyüş yapabilir, “abra” adı verilen deniz taksi benzeri tekneler ile karşı kıyıya geçebilir, “dhow” adı verilen ahşap teknelerle de kanal boyu gezinti yapabilirsiniz.

Dubai'de Gezilecek Yerler Listesi

Dubai Creek

Dubai’yi 1912 yılından 1958’e kadar yöneten Sheikh Saeed Al Maktoum’un evi de Dubai’nin tarihi bölgelerinden Shindagha denen bölgede bulunur. Günümüzde müze olarak faaliyettedir.

#6 Bastakiya

Aslına uygun olarak restore edilen tarihi evleriyle bilinen Bastakiya bölgesi, Dubai’nin en eski yerleşim yerlerinden biridir.

Bastak ya da Bestek, aslında İran’ın güneyinde bulunan bir şehir. Bastaklı tüccarlar “Bastakiya” adı verilen bu bölgeyi 1900’lü yılların başlarında kurmuşlar.

Dubai'de Gezilecek En İyi Yerler

Bastakiya – Dubai Gezilecek Yerler

Bastakiya bölgesinde günümüzde sanat galerileri, müzeler ve otantik kafeler bulunuyor.

#7 Madinat Jumeirah

“Jumeirah Şehri” anlamına gelen Madinat Jumeirah, içerisinde barındırdığı geleneksel Bastakiya evlerinden esinlenerek yapılmış üç adet oteli, onlarca restorant, alışveriş merkezi, tiyatro ve çarşısıyla Dubai’nin en çok turist çeken yerlerinden biri.

Dubai'de Gezilecek Yerler

Madinat Jumeirah – Dubai Gezilecek Yerler

Madinat Jumeirah’a yolunuzu mutlaka akşam üzeri düşürmeye çalışın. Terası olan birçok mekandan gün batımını izlemek gerçekten keyif verici oluyor.

#8 Jumeirah Camii

Mimari açıdan Fatımiler Devleti yapıları anımsattığından ilgi çekici yerlerden biri olan Jumeirah Camii 1979 yılında yapılmış. 1998 yılından itibaren ise müslüman veya müslüman olmayan tüm ziyaretçilere açık hale getirilmiş.

Dubai'de Gezilecek En İyi Yerler

Jumeirah Camii – Dubai Gezilecek Yerler

Jumeirah Camii ziyaret saatleri, Cuma günleri hariç, her gün 10:00 – 14:00 arasıdır. Camiye giriş ücretsiz ancak rehberli turlara katılırsanız 25 AED alıyorlar.

#9 Dubai Çarşıları (Dubai Souk)

Dubai’de alışveriş yapılacak sayısız yer olsa da tarihi dokuya sahip çarşılardan alışveriş yapmak isteyebilirsiniz. İşte Deira ve Bur Dubai bölgelerindeki çarşılar ya da “souk”lar bu tarihi yerlerdendir.

Dubai Gezilecek Yerler

Dubai Altıncılar Çarşısı – Dubai’de Alışveriş

Altından baharata, giyim-kuşamdan el dokumalarına ve parfümlere kadar birçok ayrı çarşı bulunuyor. Burada sıkı pazarlık yapmanız gerek. Size sundukları fiyatın direkt yarısını teklif ederek alışverişe başlayabilirsiniz.

#10 Palm Jumeirah

Özellikle Dubai’deki Skydiving fotoğraflarında mutlaka görmüşsünüzdür Palmiye şeklindeki suni adayı. İşte burası Palm Jumeirah olarak adlandırılıyor. Bu arada birçok villa ve ultra lüks oteller bulunuyor.

Dubai Plajları

Palm Jumeirah – Dubai Gezilecek Yerler

Her iki yanda 8 olmak üzere toplamda 16 kola ayrıldığı ve palmiye yapraklarını andıran ada, bir köprü vasıtasıyla da ana karaya bağlanıyor.

#11 Dubai’nin En İyi Plajları

Çöl ikliminden dolayı yıl boyu yüksek sıcaklara sahip Dubai’de yapılacak bir tatil, denizsiz olmaz. O yüzden Dubai’deki en iyi plajlara bakalım.

  • Kite Beach : Dubai’nin en iyi ücretsiz plajlarından biri olan Kite Beach benim Dubai’de gittiğim ve yüzdüğüm ilk plaj. Bu kısım özellikle öğleden sonra fazla rüzgar aldığından dalgalı olur. O yüzden kitesurfing yapmak için idealdir.
Kite Beach Nasıl Gidilir

Kite Beach – Dubai’nin En İyi Plajları

    • Jumeirah Beach : Yine ücretsiz plajlardan bir tanesi daha. Burada aynı zamanda sahilde okumak için ödünç kitap alabileceğiniz bir kitaplık bulunuyor.
    • JBR Beach : Dubai’deki en popüler plajlardan JBR Beach kumu ve turkuaz renkli deniziyle gerçekten on numara bir yer. Giriş ücretsiz.
    • Sunset Beach : Umm Suqeim Beach de denen bu plajın heme sol tarafında Yelken Otel Burj El Arab yer alıyor. Ancak, son zamanlarda plaja yakın başlayan inşaat manzarayı biraz bozuyor. Giriş ücretsiz.
    • Al Mamzar Beach : Ortasında bir parkın bulunduğu bu plaj da yine Dubai’nin en güzel plajlarındandır. Giriş ücreti 5 AED.

#12 Atlantis Hotel

Palmiye Adası’nın en dış halkasında bulunan Atlantis Hotel, adadaki lüks otellerden biridir. Bu oteli gezebilir ve içerisindeki Aquaventure isimli tematik su parkında eğlenebilirsiniz.

Atlantis Hotel Palm Jumeirah

Atlantis Hotel – Dubai Gezilecek Yerler

Atlantis Hotel Aquaventure su parkına giriş ücreti 269 AED‘den başlıyor.

Atlantis Hotel’in fiyatlarını incelemek ve daha detaylı bilgi edinmek için ise burayı tıklayabilirsiniz.

#13 Mall of Emirates

2008 yılında Dubai Mall açılana kadar Dubai’nin en büyük alışveriş merkezi olan Mall of Emirates, 233 bin m²’den fazla bir alan üzerine kurulmuş ve içerisinde 630’dan fazla mağaza bulunuyor.

Dubai Alışveriş Merkezleri

Mall of Emirates

İçinde ayrıca “Ski Dubai” isminde bir de kayak merkezi bulunuyor.

Mall of Emirates ziyaret saatleri 10:00 – 22:00 arasındadır.

#14 Heritage and Diving Village

Dubai’nin geçmişine dair yaşantıları ve bunun detaylarını anlatan ve 1997 yılında açılan Heritage & Diving Village bir kültürel miras alanı. Eğer Katar’a gittiyseniz orada da görmüşsünüzdür. Benzer konseptte bir Katara Kültür Köyü oluşturmuşlar. Bu da o konseptte bir yer.

Dubai Kültür Mirası Alanı

Heritage and Diving Village Dubai

Heritage and Diving Village alanında çadır, kerpiç ve taş evleri gezerken hem Dubai’nin geleneksel el sanatları hakkında bilgi sahibi oluyor hem de petrolün bulunmasından önce Dubai halkının geçim kaynağı olan inci avcılığı ve balıkçı ağlarıyla ilgili detaylı bilgiler ediniyorsunuz.

Dubai’nin bu kültürel miras alanına gitmek gayet basit. Metro ile Al Ghubaiba durağında indikten sonra 10-15 dakika yürüyerek ulaşabilirsiniz.

#15 Ibn Battuta Mall

14. yüzyıl gezginlerinden olan Faslı Ibn Battuta‘nın adı verilen ve 2005 yılından beri hizmet veren Ibn Battuta Mall, Arap mimarisine özgü motifleriyle adeta alışveriş merkezi ile müze karışımı bir yer.

Ibn Battuta Mall Nasıl Gidilir ?

Ibn Battuta Mall – Dubai Gezilecek Yerler

Üstteki resimde de görüldüğü gibi Ibn Battuta’nın ziyaret ettiği çeşitli ülkeler ile ilgili farklı temalar var. Örneğin, Mısır ile ilgili bölümde Firavunların resimleri resmedilmiş.

Ibn Battuta Alışveriş Merkezi’ne ulaşmak için kırmızı hatta çalışan metro ile Ibn Battuta durağında inmeniz yeterli.

#16 Dubai Miracle Garden

Dubai Mucize Bahçesi anlamına gelen bu çiçek bahçesii 72 bin m2’lik alan üzerine kurulmuş. 2013 yılında açılan Dubai Miracle Garden’da yaklaşık 150 milyon adet çiçek varmış.

Dubai Mucizeler Bahçesi’ne toplu taşıma ile gitmek isterseniz öncelikle kırmızı hat metrosuna binip Mall of Emirates (MOE) durağından inmeniz gerekiyor. Daha sonra da 5 Dirhem verip 105 no.lu otobüse bindiniz mi 15-20 dakika içinde buraya ulaşıyorsunuz.

Bu arada Dubai Mucizeler Bahçesi’nin giriş ücreti 12 yaş ve üzerindekiler için 55 AED, 12 yaş altı çocuklar için 40 AED. 0-3 yaş grubundakiler için ise ücretsiz.

#17 Wild Wadi Su Parkı

Jumeirah Beach Hotel ile Burj El Arab Oteli’nin arasında bulunan bu su parkında, çeşitli su kaydırakları bulunuyor.

Dubai'de Gezilecek Yerler

Wild Wadi Su Parkı

Dubai’de gezilmesi gereken en iyi yerler ile ilgili detaylı bilgi vermeye çalıştım. Şimdi ise Dubai Turları ve onun öncesinde Dubai City Pass ile ilgili bazı bilgiler vermek istiyorum.

Dubai City Pass

Dubai’de en önemli yerleri gezmek ve yapılacak en önemli aktivitelere ücretsiz olarak katılmak için sunulan ve 1,2,3,5 ya da 7 günlük olan Dubai City Pass adlı kartı da almayı düşünebilirsiniz.

Örneğin, 1 günlük Dubai City Pass ücreti 119,90 Euro, 2 günlük kart ise 139,90 Euro. Bu fiyatı ödedikten sonra Burj Khalifa’ya ücretsiz çıkabilir, Çöl safarisi turuna katılabilir, Dubai Creek’te ücretsiz tekne turu yapabilir, Hop on hop off turlarına katılabilir ve daha birçok müzeyi de ücretsiz gezebilirsiniz.

İnternet üzerinden almak için Dubai City Pass sitesine bakabilirsiniz.

Dubai Turları ve Fiyatları

Bu bölümde Dubai’de mutlaka yapılması gereken Dubai çöl safarisi hakkında bilgi ve tavsiyeler ile Dubai Helikopter turu, Skydiving ve Hop On Hop Off otobüs turlarından bahsedeceğim.

#1 Dubai Çöl Safarisi

Dubai çöl safarisi fiyatları, katılacağınız tur şirketine göre 150 AED ile 350 AED arası değişiyor. Arabian Adventures, Trawey Tours, Arabia Horizons gibi tur şirketleri popüler olsa da çöl safarisi için fiyatları biraz yüksek kalıyor.

Onun yerine benim tavsiyem, internetten size uygun olan turu araştırmakla beraber kaldığınız oteldeki tanıtım broşürlerine bir göz atmanızdır.

Örneğin, geçen yıl Arabian Adventures fiyatlarına baktığımda Evening Safari turu için 220 AED iken, kaldığım otelde baktığım bir broşürde yazan firma ile iletişime geçtim ve biraz pazarlıkla 125 AED’ye bu tura katıldım.

Dubai Çöl Safarisi Fiyat

Dubai Çöl Safarisi – Dubai’de Ne Yapılır ?

Genel olarak çöl safarilerinde turlar birbirine çok benziyor. O yüzden gidip de en pahalısını seçmeye pek gerek yok bence.

Çöl safarisi hakkında bilgi vereyim biraz. Benim katıldığım tur 15:00 – 21:00 saatleri arası olan Evening Desert Safari turuydu. Belirtilen saate kaldığım otelin önünden 4×4 jeep ile beni aldılar. Yaklaşık 1 saat yol gidip Dubai ile Umman sınırının tam orta yolunda yer alan Lahbab Çölü‘ne geldik.

Çöle ulaşmadan önce ilk olarak market benzeri yerde yiyecek – içecek ihtiyaçlarını karşılamak üzere mola veriliyor. Burada isteyen kişiler ücreti karşılığında ATV araçlarıyla çöl kumlarında adrenalin pompalıyorlar. Tekrar yola koyulmamız 45 dakika sonra.

Daha sonra çöl kumuna göre lastiklerin hava basıncı düşürülüyor ve çöl safarisinin en heyacan dolu kısmı başlıyor. Neredeyse 90 derecelik dik kum tepelerinden aşağıya inip yukarıya doğru çıkıyorsunuz ve her an arabanın yuvarlanacağını hissdiyorsunuz. Müthiş bir olay.

Dubai Çöl Safarisi Hakkında Bilgi

Dune Bashing – Dubai Çöl Safarisi

Daha sonrasında kamp alanına varıyorsunuz. Burada akşam yemeği hazır olana kadar deveye binebilir, Hint kınası yaptırabilir, sörf tahtalarıyla kum sörfü yapabilir geleneksel Arap kıyafetleriyle fotoğraf çekebilir ve nargile içebilirsiniz. Bunların hepsi tur fiyatına dahil.

Dubai Çöl Safarisi fiyatları

Dubai Çöl Safarisi Turundaki Kamp Alanı

Sonrasında yemeklerinizi ve içeceklerinizi alıp kurulan yer sofralarına oturuyorsunuz. En sonunda da dansöz ve çeşitli ışık gösterileriyle birlikte turunuz tamamlanmış oluyor ve dönüş yoluna geçiyorsunuz.

#2 Skydiving Turları

Dubai’de yapılacak aktivitelerin belki de en çılgını 13.000 feet yani yaklaşık 4.000 metre yükseklikten yapılan atlayış olan Skydiving Turları.

İlk kez bu tecrübeyi yaşayacak kişilerin bir eğitmenle atlayış yapması zorunlu. Buna tandem atlayışı deniyor.

Dubai Skydiving fiyat

Dubai Skydiving turları

Skydiving için Dubai’deki en popüler yer Palmiye Adası. Uçaktan atladıktan sonra yaklaşık 1 dakika boyunca serbest düşüş oluyor. Sonrasında eğitmen paraşütü açıyor ve siz de Palimye Adası’nın müthiş manzarası eşliğinde aşağıya iniyorsunuz.

Dubai skydiving fiyatı 1.499 AED. Eğer fotoğraf ve videolarının çekildiği USB’yi de almak isterseniz bu fiyat 1.699 AED oluyor.

#3 Dubai Helikopter Turu

Dubai’nin çeşitli yerlerini yürüyerek gezebileceğiniz gibi havadan da gezmeniz, görmeniz mümkün. Tabi hem sıra dışı özel bir hizmet olması hem de Dubai’de bir etkinlik olması sebebiyle fiyatlar yükse. Bütçeniz el veriyorsa değerlendirebilirsiniz.

Turlar süresine göre üçe ayrılıyor :

Iconic Tour (12 dakika) seçeneğinde,

  • Dubai Creek Golf Course.
  • Tarihi Rüzgar Kuleleri
  • Burj Khalifa
  • The World Islands
  • Jumeirah sahili
  • Jumeirah’ın tarihi yerleri görme şansınız oluyor. Fiyatı kişi başı 646 AED.
Dubai Helikopter Turu Fiyatları

Dubai Helikopter Turu – Dubai Turları

The Palm Tour (17 dakika) seçeneğinde,

  • Burj Al Arab
  • The World Islands
  • Palmiye Adası
  • Atlantis Hotel
  • The Jumeirah sahili
  • Port Rashid
  • Dev BAE bayrağı
  • Burj Khalifa gibi yerleri görüyorsunuz. Fiyatı kişi başı 814 AED

Vision Tour (22 dakika) seçeneğinde ise,

    • The World
    • Burj Al Arab
    • Palmiye Adası
    • Wild Wadi
    • Atlantis Hotel
    • Jumeirah Beach Hotel gibi yerleri havadan görme şansınız oluyor. Bunun da fiyatı 1045 AED.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

#4 City Sightseeing Turları

Yukarıda Dubai City Pass kısmında biraz bahsetmiştim. İsterseniz Dubai’de üstü açık turist otobüslerinde de etrafı gezebilir, fotoğraflar çekebilirsiniz.

Dubai Gezilecek Yerler

Dubai City Sightseeing Turları

Hop On Hop Off otobüs denilen bu turların fiyatları geçerli olan gün sayısına ve gidilecek yerlere göre değişiyor. Fiyatlar 180 AED ile 295 AED arası değişiyor.

Güncel bilgilere ve fiyatlara websitesinden bakabilirsiniz.

#5 Speed Boat Tour

Sürat tekneleriyle yapılan 90 dakikalık turlar ile Dubai Eye, Palmiye Adası, Atlantis Hotel ve Burj Al Arab gibi yerleri yakından görüp Dubai Marina civarında dolaşıyorsunuz.

Şahsen katılmadım ama kaldığım otelde yer alan tanıtım broşürleri arasında görmüştüm. Fiyatlar 100 AED civarındaydı.

Bu saydığım turlar dışında da, Dubai Gezilecek Yerler kısmında bahsettiğim yerleri, yarım gün ya da tam gün turlarla da gezebilirsiniz.

Dubai’de Ne Yenir ?

Dubai her anlamıyla bir dünya şehri olduğundan birçok çeşit mutfağa ait lezzetlere ev sahipliği yapıyor.

Bu bölümde Dubai’nin meşhur yemeklerinden ve benim tavsiye ettiğim birkaç uygun fiyatlı restorantlardan bahsedeceğim.

Dubai’nin Meşhur Yemekleri

Dubai’nin yerel mutfağı aslında daha çok Lübnan, Suriye ve Filistin mutfağının karışımı gibidir. Ancak, Dubai’de farklı milletlerden birçok topluluk yaşadığından farklı tatlar sunan mekanlar da fazladır.

Dubai uygun yemek

Kuzu etli Makbus – Dubai’de Ne Yenir ?

Dubai’nin meşhur yemekleri şunlardır :

    • Makbus : Kuzu eti ve pirinçle birlikte pişirilen bir yemek. Favorilerimdendir.
    • Felafel : Nohut, taze yeşilik ve kuru baharatlarla yapılan top köftelerdir.
    • Tabbule : Arapça’da “tabbouleh” olarak geçen bir nevi bulgur salatasıdır.
    • Luqimat : Bizdeki lokma tatlısıdır.
    • Knafeh : Bizdeki künefedir.
    • Hurma : Sadece Dubai’nin değil tüm Arap dünyasının yiyeceğidir. Listemde her zaman 1 numaradır. Havalimanında türlerine göre 40-50 AED’ye bulabilirsiniz. Bazı lüks AVM’lerde fiyatları 250-300 AED’ye kadar çıkıyor. Abu Dhabi’de tattığım hurmanın kilosu 375 AED idi.
    • Biryani : Hint mutfağı denince akla gelen ilk yemeklerden. Dubai’nin de her köşesinde bulabilirsiniz. Ben Abu Dhabi’de Chicken (Tavuk) Biryani denemiştim ve tadı gayet güzeldi.
    • Ghuzi : Bedevilerin geleneksel yemeklerindendir. Bademli ve baharatlı pilavın üzerine kuzu eti koyup pişirilen bir yemek.

Dubai’de Uygun Fiyatlı Yemekler

Dubai’de yemek fiyatları genel olarak pahalı tabi, ama özellikle Bur Dubai ve Deira civarında hem yerel tatları fazlasıyla yakalayabileceğiniz hem de uygun fiyatlı yemek bulabileceğiniz birçok mekan var.

Bizzat denediğim ve fiyat performans bakımından memnun kaldığım bazı yerleri önermek istiyorum.

Al Ustad Special Kebab

Al Fahidi Metro İstasyonu’na 5-6 dakika yürüme mesafesinde bulunan Al Ustad Special Kebab adlı restorant bir İran restorantıdır. Hem yemekleri güzel hem de fiyatları uygun. Dükkan sahibi sempatik bir bıyıklı abimizle herkes fotoğraf çektiriyor. Dubai’ye her gidişimde mutlaka buraya uğrarım.

Dubai Uygun yemek

Cholo Kebab – Dubai’de Ne Yenir ?

Bu restorantta kebap fiyatları ortalama 40-45 AED civarı. Yanında domatesi, salatalığı, yoğurdu da geliyor. En sonunda ikram çayı da var eğer isterseniz.

Pizza Company

Dubai World Trade Centre Metro İstasyonu’nun diğer tarafında, Crown Plaza ile Conrad Hotel’in arasında kalan bu mekanda makarna, pizza, dürüm (shawarma) gibi yiyecekler yiyebilirsiniz. Yiyecek-içeceklerle birlikte ortalama 100 AED’ye masadan kalkarsınız.

Automatic

Jumeirah Beach Residence civarındaki bu restorantın menüsünde çorba, salata, deniz ürünleri, tavuk ve et ızgara, sandviç ile yöresel yemekleri bulabilirsiniz.

Chez Michel Dubai

Dubai World Trade Centre’ın biraz ilerisinde sol tarafta bulunan bu restorantta, Dubai’ye en son gittiğimde iki kez yemek yedim. Dubai’deki başarılı Lübnan restorantlarından biri olan Chez Michel’de yine çorba’dan salataya, ızgara çeşitlerinden makarnaya kadar bir çok çeşit yemek bulunuyor.

Ortalama 150 AED’ye rahatlıkla doyarsınız.

Dubai uygun yemek

Chez Michel – Dubai’de Ne Yenir ?

O’Döner

yine World Trade Centre fuar alanından metro istasyonuda doğru yürüdüğünüzde hemen sağ tarafınızda kalan bu restorant bir Türk restorantı. Fiyatları ucuz sayılmaz ancak canınız dürüm çektiyse burada yiyebilirsiniz.

Örneğin, bu restorantta iki arkadas 184 AED karşılığında 1 metre uzunluğunda dürüm almıştık (artık ne kadar acıktıysak). Tadı fena değildi.

Eğer Hint yemeklerini denemek isterseniz uygun fiyatlı restorantları Al Barsha bölgesinde ve yine Deira civarında bulabilirsiniz.

Bunların dışında alışveriş merkezlerinde fast food yemeyi tercih ederseniz onların da fiyatları çok aşırı pahalı değil.

Dubai Gece Hayatı

Dubai sadece yüksek binaları, alışveriş merkezleri ve dünyanın “en”lerine sahip bir yer değil. Aynı zamanda gece hayatı bakımından da birçok seçenek sunuyor. Bu bölümde Dubai Gece Hayatı hakkında bilgiler ile gece kulüpleri ve diğer mekanlardan bahsedeceğim.

Dubai Gece Kulüpleri

Dubai Gece Hayatı

Dubai Gece Hayatı Yorumları ve Tavsiyeler

    • Dubai’de bütün gece kulüpleri saat 03:00’e kadar açık. O saatten sonra açık bir mekan bulamazsınız.
    • Dubai için birçok mekan giriş ücreti alıyor. Mümkünse websitelerinden veya mekana girmeden önce fiyatları sorun.
    • Bazen Salı ve Çarşamba günleri Ladies Night oluyor ve bayanlardan ücreti alınmıyor. Bunun dışına da içkiler bayağı indirimli satılıyor. Nerede ne var, takip etmekte fayda var.
    • Kimi zaman da belirli saatlerde Happy Hour günleri yapılıyor. Denk getirebilirseniz Dubai’nin pahalılığını pek hissetmemiş oluyorsunuz. Timeout Dubai‘nin Happy Hour sayfasını ve What’s On’un Gece Hayatı sayfasını takip edebilirsiniz.
    • Mekanlara girişte kot, spor ayakkabı, tişört ve şort olayına dikkat ediliyor.
    • Her ne kadar müslüman bir ülke olsa da mekanlarda alkol bulabilirsiniz.

Dubai Gece Kulüpleri ve Barlar

Dubai’de resmi tatil Cuma ve Cumartesi günleri olduğundan özellikle Perşembe ve Cuma günleri full çekiyor.

#Barasti

Dubai’ye ilk kez 2018 yılında geldiğimde ilk gittiğim mekan Barasti idi. Bu mekan gündüzleri plaj, akşamları ise açık hava kulübüne çevriliyor.

Dubai Gece Hayatı Mekanları

Barasti – Dubai Gece Hayatı

Akşamları isterseniz plaj kenarında oturabilir, isterseniz üst tarafta dev evranda maç izleyebilir veya sahnede canlı performanslara eşlik edebilirsiniz.

Barasti’de alkollü içeceklerin yanı sıra deniz ürünleri, ızgara et ve tavuk, burger gibi birçok seçenek de bulunuyor. Pizzalar 65-70 AED, steak fiyatları 160-170 AED, içkiler de 50-80 AED ve üzeri olarak değişiyor.

Gitmeden önce sitesinden kontrol edin, bazen Ladies Night ve Happy Hour yapıyorlar. Bu zamanlarda içkiler yarı fiyata geliyor.

Ulaşım konusuna gelirsek, eğer World Trade Center civarından geliyorsanız taksiyle rahat 80-90 AED civarı tutar.

#Sky 2.0 Dubai

Dubai Downtown civarında yer alan bu mekan hip hop ve R&B ağırlıklı konsepti olan bir yer. Bu mekan, yalnızca karışık grupları ya da çiftleri kabul ediyor.

Spor ayakkabı, şort giyenleri geri çevirdiği için giyiminizde biraz dikkatli olmalısınız.

Dubai Gece Hayatı Mekanları

Sky Dubai – Dubai Gece Hayatı

#Lock, Stock & Barrel Club

Dubai Internet City Metro İstasyonu’na yakın bir konumda bulunan Lock, Stock & Barrel iki katlı bir gece kulübü. Buranın biraz “sports bar” havası var ama ben beğendim. İçki fiyatları 35 AED’den başlıyor.

Dubai Gece Kulüpleri

Lock, Stock & Barrel – Dubai Gece Hayatı

#Cavalli Club

World Trade Centre çevresinde bulunan Fairmont Hotel içerisinde yer alan Cavalli Club, geçen yıl dünyanın en iyi 100 gece kulübünden birisi seçilmiş. Giriş ücreti yok ancak barda yer alabilmek için masa tutamanız zorunlu ve bunun da ücreti 900 AED.

Bu mekanların dışında 1Oak, Armani/Prive ve Base Dubai gibi gece kulüpleri de Dubai’deki en iyi mekanlardan.

Son olarak şunu da söylemem gerek. Dubai’deki gece kulüpleri genelde lüks otellerin bünyesinde olduğu için fiyatları aşırı pahalı. Onun yerine benim tavsiyem daha uygun fiyatlı barları araştırmaktır.

Dubai Pahalı Mı ?

Dubai, dünyada lüksün merkezi haline gelen bir yer olduğu için genel olarak bayağı pahalı bir yer olsa da, uygun fiyatlı mekanlar da yok değil. Bu pahalılığı en aza indirmek kişinin tercihleriyle doğru orantılı.

Bazen çevremden “Dubai’de Ne Kadar Para Harcanır” gibi sorular alıyorum ama gerçekten bu sorunun net bir cevabı yok. Örnek verecek olursam, mesela atıştırmalık bir şeyler için markete girdiniz. Yani bu bir sandviç ve meyve suyu falan olabilir. Ortalama 15 AED harcarsınız. Bir bira veya kokteylin fiyatı mekanlara göre değişiklik gösterse de ortalama 40-60 AED arası.

Herhangi bir kafeye girip bir Cappuccino veya latte aldınız. Orta boy yaklaşık 30-35 AED arası.

Yani yeme-içme olayında pazarlık şansınız olmadığı için genel olarak indirimli zamanları kovalamalı, bunun haricinde Entertainer App ve Zomato gibi uygulamaları da indirip buradan da ara sıra kontrol etmelisiniz.

Dubai’den Ne Alınır ?

Dubai’de alışveriş konusunu birkaç cümleyle anlatmak zor. Elektronik eşyadan altın ve mücevherlere, tekstil ürünlerinden parfümlere ve hurma gibi Arap coğrafyasına özgü yiyeceklere kadar dünyanın birçok önde gelen markasına ait mağazalarıyla geniş yelpazede seçenekler sunuyor.

Dubai’de Nereden Alışveriş Yapılır ?

Baharat, altın, takı ve mücevher ile otantik tekstil ürünler ve hediyelik eşya gibi şeyler için Deira’daki çarşı ve pazarları öneririm.

Bu bölgedeki dükkanlarda pazarlık da yapılabildiği için fiyatları biraz aşağıya çekmek mümkün. Bu çarşı ve pazarlar ile alabileceğiniz ürünler şu şekilde :

Dubai Çarşıları

Baharatçılar Çarşısı – Dubai’den Ne Alınır ?

    • Deira Altıncılar Çarşısı : Altın, gümüş ve mücevherat ile ilgili ürünleri bulabilirsiniz.
    • Deira Baharatçılar Çarşısı : Bizdeki Mısır Çarşısı’na benzer konseptte olan bir yer. Çeşitli aromatik tatlar, İran safranı gibi şeyler alabilirsiniz.
    • Deira Parfümcüler Çarşısı : Geleneksel Arap kokuları ile dünyaca ünlü markalara ait parfümleri bulabileceğiniz bir çarşı.
    • Deira Kapalıçarşı : Bu çarşıda da yine baharat, tekstil ürünleri, ev eşyaları, giysi ve kına gibi şeyleri bulabilirsiniz. Ancak Arabik atmosferden çok Hint ağırlıklı bir yer.
    • Bur Dubai Satwa Çarşısı : Dokuma ürünler, ev gereçleri ve elektronik eşyaları ucuz fiyatlara bulabileceğiniz bir çarşı. Otantik minder, yastık gibi eşyalar için buraya gelebilirsiniz.

Diğer yandan yukarıda da anlattığım şekilde Dubai’deki en iyi alışveriş merkezleri olan Dubai Mall, Mall of Emirates, Ibn Battuta Mall, Burjuman Mall gibi AVM’lere de gidebilirsiniz.

Dubai’de parfüm fiyatları, alışveriş merkezlerinde abartılı bir şekilde pahalı. Onun yerine Deira’daki çarşılardan bakmanızı öneririm.

Son olarak, bazı okuyucularımdan “Dubai Outlet Mall ucuz mu?” şeklinde birkaç soru almıştım. Şahsen henüz gitme fırsatım olmadı ama giden birkaç arkadaşımın yorumuna göre mağaza büyük ama fiyatlar kesinlikle ucuz değil.

Dubai’de her yıl Ocak ayında Alışveriş Festivali oluyor. O zamanlarda bazı ürünlerde uygun fiyat yakalanabiliyor.

Dubai’den Kaç Tane Telefon Getirilebilir ?

Bu soruyla her Dubai dönüşümden sonra karşılaşıyorum. Dubai’dan yalnıca 1 adet telefon getirilebilir. Daha fazlası yasal değildir. Havalimanı kontrollerinde farkedilirse ceza yersiniz.

Telefon almaya karar verdiyseniz faturasını da mutlaka yanınızda bulundurun.

Bu arada, Dubai’den telefon getirmek bundan 5-10 sene öncesine kadar çok cazipti. Çünkü, önceden yurt dışından getirilen telefonları kayıt etme bedeli 149 TL idi, sonra 500 TL oldu. 2020 yılında bu rakam 1.838 TL olarak güncellendi. Telefon kayıt etme bedeli 2023 yılı itibariyle 6.091 TL.

Telefon getirmenin eski cazibesi kalmadı desek de yine de Türkiye’deki telefon fiyatlarıyla karşılaştırıldığında gayet uyguna geliyor. Örneğin Iphone 14 Pro Max 128 gb fiyatı Türkiye’de 46 bin TL civarındayken Dubai’de aynı telefon 4700 AED yani yaklaşık 24 bin TL civarı. Telefon kayıt ücretini de eklediğimizde 30 bin TL civarına denk geliyor.

Dubai Duty Free Limitleri

Dubai Duty Free limitleri ülkeden ülkeye değişmektedir. Türk vatandaşları için;

  • 200 adet sigara (yani 1 karton ) veya 50 adet puro veya 200 gr tütün,
  • 5 litre alkol
  • 5 şişe parfüm (her biri en fazla 120 ml olacak şekilde )

Her ülkeye ait güncel alışveriş limitlerine Dubai Duty Free sayfasından bakabilirsiniz.

Dubai Duty Free Sigara ve Alkol Fiyatları

Dubai Duty Free Sigara ve Alkol fiyatları ile ilgili çektiğim güncel Duty Free videosuna göz atmanızı tavsiye ederim.

Dubai Duty Free sigara ve alkol fiyatları  şu şekilde :

Dubai Duty Free Sigara Fiyatları

1 karton Marlboro (tüm çeşitleri) = 115 AED

1 karton Lucky Strike = 102 AED

1 karton L&M Red Label = 83 AED

1 karton Silk Cut = 126 AED

Dubai Duty Free İçki Fiyatları

1 lt Johnnie Walker Red Label Blended Scotch Whisky= 83 AED

1 lt Johnnie Walker Black Label Blended Scotch Whisky 12 Years Old = 137 AED

1 lt Johnnie Walker Blue Label = 936 AED

1 lt Johnnie Walker Double Black Blended Scotch Whisky = 175 AED

1 lt Chivas Regal Extra = 149 AED

1 lt Chivas Regal 12 Years Old = 115 AED

1 lt Chivas Regal Gold Signature 18 Years Old = 375 AED

Chivas Regal 2’li Paket 12 Years Old = 230 AED

Chivas Regal 3’lü Paket 12 Years Old = 284 AED

1 lt Jack Daniel’s = 126 AED

1 lt Absolut Vodka = 75 AED

Karşılaştırma yapmak isterseniz daha önce çekmiş olduğum İstanbul Yeni Havalimanı Duty Free Sigara ve Alkol Fiyatları ile Kahire Havalimanı Duty Free Fiyatlarını anlattığım videolarımı da izleyebilirsiniz.

 Dubai Vergi İadesi

18 Kasım 2018 tarihinden itibaren Dubai yönetimi, turistlerin belirli ürünlerde yaptıkları harcamalara karşılık vergi iadesi alabilmelerine olanak sağladı.

Dubai Vergi İadesi Alabilme Şartları

    • 18 yaşından büyük olmak ve BAE vatandaşı olmamak,
    • Havayolu çalışanı olmamak,
    • Alışverişi (en az 250 AED) “Turistler için Vergi İadesi” sistemine katılmış olan işletmelerden yapmak (mağazaya girmeden önce sorabilirsiniz),
    • Alışverişi yapan kişinin 90 gün içinde ülkeden ayrılması gibi şartlar gerekiyor.

Alışverişi yaptığınızda vergi iadesi almak istediğinizi söylediğinizde görevli, sizin bilgilerinizi vergi iadesi sistemine işliyor. Burada satın alınan ürünlerin vergiden muaf olduğunu belirtiyor. Siz de havalimanında VAT Refund noktalarına gidip iade işlemlerinizi yapıyorsunuz.

Dubai VAT Refund

Dubai Vergi İadesi Nasıl Alınır ?

Dubai’de Vergi İadesi Nasıl Alınır ?

    • Öncelikle alışveriş yaptığınız ürünler ve vergi iade fişiniz ile birlikte havalimanındaki VAT Refund noktalarına gitmelisiniz. Bu noktaların nerede olduğunu information desk’lerdeki görevlilere sorabilirsiniz.
    • Daha sonra orijinal fişinizi ve vergi iade fişinizi, kredi kartınız ve pasaportunuzla beraber görevliye gösterin.
    • Sonrasında işlemlerinizi başarılı bir şekilde hallettikten sonra nakit para veya kredi kartına iadeden birini seçebilirsiniz.
    • Daha sonra işleminiz başlıyor.

Bu arada, alınacak toplam vergi iadesi tutarının 85%’ini alabiliyorsunuz. Kalan 15%’i “administration fee” adı altında kesiliyor.

Dubai Havalimanı’nda ayrıca self-servis kiosk’ları da bulunuyor. Burada, ekrandaki yönergeleri takip edip pasaportunuzu okutuyorsunuz. Yeşil ışık yandıktan sonra doğrulama işleminiz başarılı oldu anlamına geliyor. Gerekirse oradaki görevliden de yardım alabilirsiniz.

Bu yazımda Dubai Gezilecek Yerler, Dubai Nerede, Dubai’de Alışveriş, Dubai Pahalı Mı, Dubai Duty Free Fiyatları, Dubai Hava Durumu, Dubai Gece Hayatı, Dubai Vergi iadesi, Dubai Çalışma Vizesi gibi bir çok konudan bahsetmeye çalıştım. Yazı biraz uzun olsa da umarım faydalı olmuştur.

Seyahat fotoğraflarım ve videolarım için beni sosyal medya hesaplarımdan da takip edebilirsiniz, kanalıma abone olabilirsiniz.

INSTAGRAM : @seqununseyahatnamesi

FACEBOOK : https://www.facebook.com/seqununseyahatnamesi

YOUTUBE : http://www.youtube.com/Seqununseyahatnamesi

11 yorum

  1. Ceylin

    Dubai’de fiyatlar ateş pahası ya.

    • Sequ
      Sequ'nun Seyahatnamesi

      Maalesef yapacak bir şey yok. Kurun da etkisi var tabi. 2018’de ilk gittiğimde 1 Dirhem = 1,02 TL idi, şu an yaklaşık 2 katı.

  2. Francis

    Dubai çok pahalı ama güzel.

  3. Elif Altuntaş

    Dubai gerçekten çok pahalı mı?

  4. Tülin

    Dubai’ye seyahat yasakları ne zaman kalkacak bilginiz var mı?

    • Sequ
      Sequ'nun Seyahatnamesi

      Merhaba,
      THY bugün başladı. Emirates ise yanlış hatırlamıyorsam 21 Aralık’ta. Ancak, vizeler askıya alınmıştı geçen ay. Onunla ilgili resmi bir açıklama göremedim ben.

  5. Emre Ünal

    Yazınız gerçekten detaylı ve çok faydalı. Çöl safarisini mutlaka herkese öneriyorum.

  6. Mehmet Sert

    Dubai’de kalacak yerler gerçekten çok pahalı.

Yorum Yap

E-mail adresiniz yayınlanmayacaktır. İşaretli alanların doldurulması zorunludur. *

*